Dr. Szabó Tibor

Polgármester

Bemutatkozás

Miért szeretjük Martonvásárt?


Mert olyan, amilyennek az itt élők elképzelik, és amilyenné alakítják. Mindannyian, akik részt veszünk városunk vérkeringésében, megálmodjuk és meg is valósítjuk terveinket.


Mert Martonvásár mindannyiunké. A betelepített sváboké, tótoké, tősgyökeres helybelieké és az elmúlt években ideköltözötteké.


Tiszteljük örökségünket, amit az elődeink hagytak ránk. A hagyományok őrzése nem csak a családok, barátok kötelékét erősíti, hanem egy nagyobb közösséghez való tartozás hitvallása is. Kötelességünk megőrizni a Brunszvik-Beethoven-Dreher hagyományt, mindazt, amit az itt élők évszázadokon keresztül megteremtettek és ápoltak.


Óvjuk természeti környezetünket, erdeinket, földjeinket, parkjainkat, hiszen a teremtett környezet védelmével saját jövőnket és boldogságunkat is alakítjuk. Mindenkinek saját személyes felelőssége van az utódai felé. Szükségünk van a természetre, ugyanúgy ahogy az egészségünkre vagy a jólétünkre.


Büszkék vagyunk az elmúlt években közösen megálmodott és megújított városunkra. Gyermekeink új iskolaszárnyban tanulnak, használhatják a sportközpontot, és birtokba véve a játszótereket, egyre több időt tölthetnek a szabadban. Örülünk az új városközpontnak, a Brunszvik-kert és az Emlékezés tere városunk zöld szívévé vált. A Kulturális Központnak, az Óvodamúzeumnak, Agroverzumnak, valamint az egyre szaporodó vendéglátóhelyeknek köszönhetően Martonvásár igazi közösségi térré is vált, tapintható a város lüktetése. Martonvásár természetes központja a kistérségnek, járási székhelyként pedig lassan a szolgáltatások is közelítik a 21. század igényeit.


Fontos értékünk a biztonság. Tulajdonunk, szociális jólétünk és egészségünk védelmében sokat tettünk az utóbbi időben. Egészségügyi és szociális ellátó rendszerünk újonnan felépült otthonukban mind minket szolgálnak, tűzoltóink, rendőreink és polgárőreink pedig fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy biztonságérzetünk folyamatos legyen.


Legnagyobb értékünk azonban kétségtelenül az összetartás és a jól működő közösségek. Velük együtt álmodtuk meg a közeljövőben épülő Brunszvik-sétányt, a megújuló Beethoven utat, a bölcsődét, köztereket és játszótereinket.


Tervezzük továbbra is együtt a jövőt, mert mindannyian szeretünk Martonvásár!


Mert mi vagyunk Martonvásár!

Elérhetőségek
telefonszám