Gucsek István

Alpolgármester

Bemutatkozás

Születésem óta Martonvásáron élek. Tősgyökeres martoni család gyermekeként a gyökerek idekötnek. A gyermekkort követő évtizedes budapesti kitérő – iskolák, első munkahely – után itt találtam megélhetést, társat-feleséget. Vonzó ajánlat csalogatott a nyugati országrész egyik legszebb nagyvárosába, de maradtunk. Itt építettünk otthont, vállalkozást.

Erősödtek a kötelékek. Martonvásárivá mégis, húsz esztendő közösségi munkája érlelt. A helyi ügyek iránti érdeklődésemet az 1990-es változás, majd a nyári rendezvénysorozat elindítása ébresztette fel. A programok háttér- és támogatói munkája, a további tenni akarás és nem kis mértékben az elégedetlenség, a választóim bizalma nyolc év önkormányzati munkához vezetett.

A képviselői munka mellett, szakmai tapasztalatom, kapcsolataim révén szinte napi résztvevőjévé váltam a településüzemeltetés – főként az energiaszolgáltatással kapcsolatos – feladatainak ellátásában. Martonvásár észrevétlenül a hobbimmá vált.

Értékrendemet, gondolkodásmódomat a konzervatív erkölcsi normák határozzák meg.

Önkormányzati képviselőként és magánemberként egyaránt városunk érdeke vezérel. Büszke vagyok az elmúlt nyolc év sikereire, de fenntartom kritikus véleményemet az elszalasztott lehetőségek, a hibás döntések miatt. Érzem és magam is vallom az itt élők elégedetlenségét.   A legfontosabbnak tartom mind a tervezés, mind a megvalósítás folyamatában a helyes sorrend felállítását. Így a stabil költségvetés alapjainak megteremtését, a város élhetőségének biztosítását (az egészségügytől, az utakon át, a közbiztonságig), hosszú távú fejlesztési elképzelések megvalósítását.

Az összefogás szó mára közhellyé vált. Kérem Önöket, segítsenek visszaadni e szó igazi jelentését! Keressük és találjuk meg közösen az előbbre jutás útját.

Elérhetőségek
telefonszám