arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

ROMANTIKA ÉS TALÁLKOZÁSOK

A Martonvásári Fúvószenei Egyesület tagjaként állíthatom, hogy zenekarunk 2024-ben sem fog unatkozni. Ez az év minden eddiginél több és sokrétűbb feladat elé állít minket. Az évet egy tisztújító üléssel indítottuk. Egyesületünk jelenleg 44 tagból áll, és a következő öt évre megválasztottuk az elnökségi tagokat – Bártol Zsófiát, Körtélyesi Szabinát és Kővári Kristófot -, az egyesületünk elnöke továbbra  is Bártol Zsófia maradt. 

Megkezdtük a próbákat idei, első koncertünkre, amin a tavaszi zsongás jegyében a romantikát állítjuk a középpontba. Ahhoz, hogy ismét egy felejthetetlen estét szerezzünk hallgatóinknak a Zámolyi Eszter vezette Martonvásári Kismamakórust hívtuk vendégül. A közös koncerten, 2024. április 5-én teljesen új repertoárral állunk színpadra, és olyan nagysikerű darabok szólalnak majd meg, mint a Sway, John Lennon Imagine című híres slágere, vagy a Time to say goodbye. Köszönjük a kórus tagjainak, hogy elfogadták felkérésünket, és várjuk a közös projektet! 

Programjaink megvalósításához nagy szükségünk van a személyi jövedelemadó 1 %-ának felajánlására. Idén május 21-ig lehet támogatni egyesületünket az adószám megadásával (Martonvásári Fúvószenei Egyesület, adószám: 18497063-1-07), amire ezúton is buzdítunk mindenkit és támogatásukat előre is köszönjük. 

Ez az év a találkozók és találkozások éve lesz. Májusban Székesfehérváron rendezik meg a Fejér vármegyei Fúvószenekarok Találkozóját, amire nagyon lelkesen készülünk, hiszen ezen a rendezvényen számos zenekarral fogunk együtt zenélni, akiket nem csak jól ismerünk, de már régi barátainknak is tekintünk. 

Október végén városunkban rendezik meg a nemzetközi fúvószenei találkozót, amikor francia és német testvértelepülésünk zenészei töltik meg zenével és új élményekkel a várost. A két vendégzenekarral közös koncertre is készülünk, ennek részleteit majd a későbbiekben osztjuk meg Önökkel. 

Már most kérjük olyan családok jelentkezését, akik nyitottak néhány napra befogadni a vendégeket, és a szállásadáson kívül készek akár új barátságok megkötésére is. 

Továbbra is várjuk zenekarunkba a helyi vagy a környékbeli fúvós hangszeren játszó gyerekeket, felnőtteket, akik szeretnének velünk zenélni és egy lelkes, zeneimádó közösséghez tartozni! A próbákat szerda esténként tartjuk a BBK színháztermében.

Körtélyesi Szabina • alelnök