arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

5 ÉV 200 EZER LÁTOGATÓ

AHOL A TUDOMÁNY, A TERMÉSZET ÉS A TÖRTÉNELEM TALÁLKOZIK 5 ÉVES AZ AGROVERZUM

Születésnapot ünnepelni, valaminek a léte fölött örvendezni, általában jó érzéssel tölti el az embert. Örülnek az alkotók, a szűkebb, a tágabb környezet, s ezt az örömöt évről évre, időről időre átélni, egymással megosztani, közösséget megtartó erőt is jelent.

Mi, az Agroverzum munkatársai hasonló öröm részesei vagyunk, hiszen 2019 tavaszán nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára a HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Tudományos Élményközpontja, az idén öt éves Agroverzum. Egy intézmény életében öt esztendő nem nagy idő, de már elmondhatja magáról, hogy múltja van; sikerei, eredményei és nehézségei egyaránt. Már hazai és nemzetközi szinten is megmérettetett; az EU Interreg programjának Digitourism projektje az Agroverzum korszerű tudománykommunikációs megoldásait azzal ismerte el, hogy interpretációs megoldásait (multimédiás eszközök, virtuális valóság eszközök, interaktivitás) felvette a jó gyakorlatok listájára. Tudományos hitelességét a HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont jelenti. A statisztikai adatok alapján bátran mondható, hogy ismerik, és a falai között folytatott oktatómunkát szakmailag is méltatják. Mivel természet- és agrártudományos, valamint zenei programjaival a régióban hiánypótló szerepet tölt be, így szolgáltatásait egymásnak ajánlják oktatási és kulturális intézmények, cégek, barátok és munkahelyi kollégák. Elhelyezkedése, természeti adottságai és a műemléki környezet még vonzóbbá teszik, így remek rendezvényhelyszínként is szolgál.

A Ripacsok című film óta tudjuk, hogy egyedül nem megy. A Régi idők focija alkotásból pedig azt tanultuk meg, hogy kell egy csapat, ami megfelelő iránymutatással, kommunikációval, nyitottsággal, ésszerű tervezéssel, odaadó munkával és együttműködő partnerekkel megvalósítja mindazt, ami öt évvel ezelőtt kezdetét vette. A folytatás sem képzelhető el ezen kvalitások nélkül. 

Az ötéves ünnepeltnek kijáró szeretettel és tisztelettel öt kiemelt eseményt szeretnénk kedves látogatóink figyelmébe ajánlani.

Elstartolt jubileumi rajzpályázatunk, amelyre három korcsoporttól március 15-ig várjuk az „Élményeim az Agroverzumban” címmel meghirdetett pályaműveket. A zsűrizett alkotásokat az élményközpont fogadóterében állítjuk ki március 18. után.

Május végén az Agroverzum elmúlt 5 évéről fotókiállítás formájában emlékezünk meg, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A fenntarthatósági témahét keretein belül április 23. és 26. között, természettudományos előadásokra, bemutató laborfoglalkozásainkra középiskolai csoportok jelentkezését várjuk.

A már hagyományosnak mondható Múzeumok Éjszakája programunk zenével, kastélybejárással évek óta érdeklődők százait vonzza, reméljük látogatóink 2024-ben sem fognak csalódni programkínálatunkban.

Júliusi Agro táborunkba az idén is várjuk a természettel, természettudományokkal ismerkedni vágyó kisdiákok jelentkezését.

Születésnapot ünnepelni, valaminek a léte fölött örvendezni jó, s ha ez a létezés mások javát, szellemi gyarapodását is szolgálja, már érdemes.