arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

CÉLBA ÉRTEK AZ ADOMÁNYOK

A jótékonyság az egyik legszebb ajándék! Ez a városunkban élő és tevékenykedő emberek számára is fontos érték. Sok martonvásári gyermeknek, családnak, idős embernek a karácsonyát tették szebbé a város lakói, közösségei, vállalkozásai által összegyűjtött ajándékok, melyeket az önkormányzat még jelentősen kiegészített.

Ezek az adományok nemcsak a nehezebb sorsú családoknak nyújtottak segítséget, hanem a városunkban a közösségi ös - szetartozás érzését is erősítik. Az adományok több területről kerültek összegyűjtésre és a Szent László Völgye Segítő Szolgálat munkatársainak szakszerű segítségével jutottak el a családokhoz és a 80 év feletti szépkorúakhoz.

1. A Segítő Szolgálat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében – a martonvásári Tesco áruháznál- összegyűjtött élelmiszereket az intézmény ellátási területén 89 rászoruló családhoz jutatta el.

2. Farkas Erzsébet és Tóth Andrásné szervezésében a "Szeretetvendégség" keretében a helyi vállalkozások által felajánlott pénzadományokból tartós élelmiszer csomagok kerültek összeállításra, majd ezeket a Családsegítő Szolgálat munkatársai révén 80 rászoruló családhoz juttatták el. Az élelmiszer vásárlást a martonvásári Postakocsi Étterem tulajdonosának, Martonosi Tamásnak a felajánlása is segítette.

3. Beethoven Általános Iskola által meghirdetett tartós élelmiszergyűjtési akció során a szülők nagy mennyiségű élelmiszert ajánlottak fel, és ezek ajándékcsomagok formájában 20 hátrányos helyzetű, iskoláskorú gyermek családjához kerültek.

4. Martonvásár Város Önkormányzata minden évben köszönetét, háláját fejezi ki és karácsonyi üdvözletét küldi a 80. életévüket betöltött szépkorú polgárainak. Az ünnep alkalomból idén 200 fő részére készült ajándékcsomag.

5. Egy Martonvásáron élő nagylelkű adományozó, Németh György rászoruló családok számára 10 darab szénmonoxid mérő készüléket ajánlott fel. A Segítő Szolgálat ellátásában lévő családokhoz, személyekhez kerültek ezek a készülékek, - olyan helyekre, ahol fatüzelésű kályhával, gázkonvektorokkal/nyílt égésterű kazánnal fűtenek- megelőzve ezzel a kritikus helyzetek kialakulását. 

6. Az idei évi karácsonyi kézműves vásárból befolyt összeget 770.000Ft-ot a szervezők az "Apró Talpak" Családi Bölcsődének ajánlották fel, ez az összeg a bölcsőde játszó udvarának korszerűsítésére lesz felhasználva.

7. A Postakocsi Étterem munkatársainak jóvoltából az idei évben is érkeztek cipős doboz adományok, melyeket rászoruló gyermekek részére jutottak el. 

Hálásan köszönjük minden adományozó támogatását, és a sok munkát, amivel hozzájárultak ahhoz, hogy a megajándékozott családok karácsonyát szebbé varázsolják.

Szabóné Pályi Judit • igazgató