arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

BIHARI ALADÁR SAKK EMLÉKVERSENY

Városunk sakk egyesülete a MartonVál Sakk Club 2023. december 30-án sakkversenyt rendezett Bihari Aladárra emlékezve, aki az 1930-as években megszervezte a martonvásári sakkéletet.

Bihari Aladár tanította sakkozni az országos hírnévre szert tevő Bosnyák Jánost és az NB I-es nagymesterjelölt Pammer Endrét is, aki a Magyar Bajnokság elődöntőjében Portisch Lajos ellenfele volt. Bihari Aladár a Dunántúl és a Felvidék bajnoka címet is megszerezte. Az ő vezetésével Martonvásár az országos sakk bajnokságban is részt vett.

A hagyományos immár 28. alkalommal megrendezett versenynek a Drago Rosso Pizzéria adott otthont. A fő szervezők Zelena Zsolt, az egyesület elnöke és Dolinka Zsolt elnökségi tag voltak. A bíráskodásért Schaum Béla és Bakacs János versenybírók feleltek. A versenyzők 7 fordulós úgynevezett svájci rendszerben játszottak kétszer 15 perces játékidővel. Ös - szesen 37 versenyző érkezett Fejér vármegyéből, Érdről, Százhalombattáról és Budapestről is. A verseny győztese Farkas Lajos lett. A második helyet Szabó Kristóf, a harmadikat pedig Szabó Levente szerezte meg. A legjobb senior játékos a 92 éves Pápai János bácsi lett. A legjobb helyi versenyző különdíját Petró József sporttársunk kapta. Az ifjúsági játékosok külön értékelésben része sültek. A harmadik hellyel járó bronzérmet egyesületünk tanítványa Körtélyesi Richárd érdemelte ki. 2024. év végén újra megemlékezünk majd Bihari Aladárról.

 

Dolinka Zsolt és Bakacs János • MartonVál SC