arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

SZÉPKORÚAK KÖSZÖNTÉSE

Az Idősek Napját városunkban 2023. október 1-én ünnepeltük. A Martonvásári Önkormányzat és az Embertársainkért Alapítvány meghívására idén is sok vendég érkezett a rendezvény helyszínére a Brunszvik- Beethoven Kulturális Központ színháztermébe.

Az ünnepségen Dr. Szabó Tibor polgármester úr kedves szavakkal köszöntötte a megjelenteket és fejezte ki az idősek felé irányuló tiszteletét.

Köszöntőjében elmondta, hogy ez a jeles nap is arra emlékeztet bennünket, hogy az időseknek fontos szerepe van városunk életében, hiszen ők adnak számunkra támaszt, a mindennapokban pedig mindig szeretettel és megbecsüléssel gondolunk rájuk. A fiatalokat arra biztatta, hogy támaszkodjanak az idősek, a nagyszülők bölcsességére és élettapasztalatára. Tanulják meg azt, hogy a családnak milyen fontos szerepe van az egyén és a körülötte élők, valamint a közösség jólétében, ahol életük bármelyik szakaszában a legnagyobb segítséget kaphatják. Az önkormányzat igyekszik odafigyelni az idős emberekre, szükség esetén segítséget nyújt a mindennapi feladatok ellátásban és a gondoskodásban is szerepet vállal. Hosszú boldog időskort és sok egészségben eltöltött évet kívánt valamennyi martonvásári idős embernek. Ezt követően polgármester úr megköszöntötte a rendezvényen jelenlévő két legidősebb martonvásári lakost a 97. életévét betöltött Felkerné Kovács Magdolnát és a 86 éves Búzás Sándort. Martonvásár legidősebb polgárai a 99 éves Závodi Jánosné és a 98 éves Újszászi Ferenc sajnos nem tudtak köztünk lenni, de szeretettel köszöntjük őket is.

Polgármester úr köszöntőjét a Kuthy Mercedes és NagyKuthy Zoltán vezette „Dance Studio Nagy-Kuthy” Balettiskola növendékeinek fellépése követte. Növendékeik különböző táncstílusokban díjnyertes sikerszámaikat mutatták be.

A Martonvásári Beethoven Általános Iskola képviseletében a 4. d osztály tagjai versekkel és zenével köszöntötték a megjelenteket. A gyerekek felkészítője Csapó Noémi tanárnő volt, aki gitáron, Gergics Anna tanárnő pedig zongorán kísérte a gyerekek előadását. A Martonvásári Művészeti Iskola Kismalom ifjúsági tánccsoportja következett, akik kalotaszegi táncokat adtak elő. Felkészítőjük Darabos Eszter és Móga Bence néptánctanárok voltak. Ezt követően Zámolyi Eszter vezetésével a martonvásári Kismama- Kórus saját népdal feldolgozásaikat adták elő. A kórus után a martonvásári Dynamic Dance Crew Táncegyesület előadásában láthattunk modern táncokat. Az egyesület vezetői Mózsik Viktória és Bartus László. Az ünnepségen több korcsoportban léptek fel a táncos gyerekek és fiatalok. Köszönjük szépen minden szereplőnek és felkészítőiknek a színvonalas és megható műsort, továbbá azt, hogy tisztelettel és szeretettel ajánlották fel az időseknek örömet szerezve ezeket a produkciókat!

Köszönet illeti a Harmónia Idősek Otthona igazgatóját, Balogh Krisztiánnét, és munkatársait, akik a finom vacsora elkészítésével járultak hozzá az esemény sikeréhez. A rendezvény létrejöttéért köszönetet mondunk a Martonvásár Város Önkormányzatának, az Embertársainkért Alapítványnak, a Szent László Völgye Segítő Szolgálat dolgozóinak, a Martonvásár Városi Közszolgáltató Kft-nek, ezen belül is a Martongazda és a Martonkult irodák dolgozóinak.

Van egy érzés a világon, úgy hívják, hogy SZERETET. Ami nélkül boldogulni szépen élni nem lehet. Nem számít a mennyisége - pénzben nem is mérhető, s bárhol élnél a világban mindenhol elérhető… (Aranyosi Ervin: Szeretet)

Szabóné Pályi Judit • igazgató

​​​​​​​