arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

KEZDŐDIK AZ ŐSZI SZEZON

2023 nyarán több mint tíz martonvásári igazolt játékos vett részt az anyaegyesület (SZKSE - Százhalombattai Kosárlabda Sportegyesület) által szervezett és már több éves hagyományokkal rendelkező Kosárlabda Táborban Százhalombattán, mely a nyári hónapokban több turnusban várta a kosárlabdázni vágyókat.

A táborban résztvevő gyerekek az első napon megismerhették az edzőket, megkapták az edzéshez szükséges egyen pólókat, találkoztak a csapat kabala állataival – Johnnyval a kosaras libával és Robbieval a zsiráffal – majd örömmel vették birtokba az újonnan épült kosárlabda csarnokot. Hosszú hónapokig tartó projekt eredményeként a kosárlabda szerelmesei elsőként léphettek a tökéletes sportpadlóval borított álompályára és próbálhatták ki a palánkokat és megkezdődhetett a kemény munka.

A napi edzéstervbe beépített, labdaügyességi, képességfejlesztési feladatok mellett nagy hangsúlyt fektettek az edzők a koordinációs feladatokra, tesztelték a gyorsaságot a ritmus és egyensúly érzéket.

A naponta elvégzett kemény munka mellett az edzők természetesen biztosítottak időt egyéb izgalmas programok megvalósítására. Jutott idő az edzések mellett sok játékra, strandolásra, kirándulásra a kiserdőben, kincskeresésre, számháborúzásra, vagy egy kis filmnézésre. A délutáni meccseken a gyerekek hatalmas csatákat vívtak, melyben megmutatták az egész heti munka eredményét: ahét zárása az All Star Gála volt. Az egész heti, kemény munka után, a tábor zárásakor az egyéni feladatokban legjobban teljesítő kosarasok, mint a legértékesebb játékosok (MVP) jutalomban részesültek.

Az egyesületnél a nyári táborok végeztével és az őszi szezon indulásával új célok és feladatok elé néznek városunk sportolói. 2023. őszén közel húsz igazolt martonvásári játékos kezdi meg a felkészülési munkát Martonvásáron a Százhalombattai Kosárlabda Sportegyesületnél, mint „kihelyezett szakosztálynál”.

Az őszi szezon elindításánál változás történt, mert Bálintné Hegedűs Magdolna, Magdi néni után Sári Kata vezetőedző viszi tovább a kosárlabda oktatást, aki nagy izgalommal veti bele magát az edzésekbe. Heti két alkalommal várja 9-10 éves kortól a kosárlabda iránt érdeklődő gyerekeket.

Helyszín: Martonvásári Beethoven Általános Iskola – Tornaterem, Időpont: kedd: 18.00- 19.30 csütörtök: 17.30-19.00

Magdi néninek ezúton köszönjük a szakmai munkáját, a rengeteg időt és energiát, melyet edzésenként és mérkőzésenként fordított a gyermekeinkre. A Pest vármegyei korosztályos bajnokságban résztvevő martonvásári kosárlabdásoknak sok sikert kívánunk az idei szezonra! Hajrá SZKSE, hajrá martonvásári kosarasok!​​​​​​​

„A tehetség nyeri a meccset, de a csapatmunka és az értelem nyeri a bajnokságot.” (Michael Jordan)

Takács Árpád

​​​​​​​​​​​​​​