arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

FÚVÓSZENÉTŐL VOLT HANGOS A FŐTÉR

Nagy sikerrel rendeztük meg szeptember első hétvégéjén a „Hello Marton! – Hallo Baienfurt” programot. Az esemény ötletét az adta, hogy idén ünnepeljük Baienfurt és Martonvásár hivatalos testvérvárosi kapcsolatának 30 éves jubileumát.

A rendezvény egyik főszereplője a Baienfurti Fúvószenekar volt, az ő meghívásuk szimbolikus is volt, hiszen rajtuk keresztül, a fúvószene révén kezdődött évtizedekkel ezelőtt a településeink közötti barátság.

A Sebastian Bernauer karmester vezényelte baienfurti zenészeken és az őket kísérő, Günter A. Binder polgármester úr vezette delegáción kívül elfogadta meghívásunkat Mezőkölpényből Koncz László Ferenc tiszteletes úr, továbbá a lengyelországi Wielka Lipnicából Mateusz Lichosyt polgármester úr és az ottani önkormányzat néhány tagja, valamint az orawai népzenét játszó Musyka Orawska zenekar is.

A hétvége változatos, színes programját bizonyítja, hogy a martonvásári és baienfurti fúvószenekarok mellett a Dance Studio Nagy-Kuthy Tánciskola növendékei, a Százszorszép Táncegyüttes és annak korábbi táncosaiból verbuválódott együttesek a Szeprence és a Régi Szépek is felléptek. Az Anima Sound System zenekar Prieger Zsolt vezetésével, a Dynamic Dance Crew Táncegyesület és a Martonvásári Kismamakórus közreműködésével igazi showműsort varázsolt a főtérre.

A martonvásári és baienfurti fúvószenekar fellépése is igazi közönségsikert aratott és az együttzenélés megmutatta, hogy a zene nem ismer határokat, az minden nyelven ugyanaz és összehozza a különböző kultúrákat, embereket.

Ezúton is köszönjük a szervezők és a megvalósításban résztvevők munkáját. Külön köszönet illeti a német vendégeket befogadó családokat, akik erre a hétvégére szállást, ellátást, otthont biztosítottak számukra. Az igazán aktív, programban gazdag hétvége után baienfurti barátaink sok élménnyel utaztak haza. Ismét jó volt együtt lenni!​​​​​​​

Buda Gabriella

​​​​​​​​​​​​​​