arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

SCHOBLOCHER BARBARA IS ZSŰRIZIK A FÜLESBAGOLY TEHETSÉGKUTATÓN

Az idei Fülesbagoly Tehetségkutató sorozat szeptember 17-én Martonvásáron zárul. Városunkból hét éve indult a könnyűzenei verseny, majd bővült budapesti, debreceni és keszthelyi helyszínekkel, és mára közel 2000 produkció jelentkezett rá. A záróeseményen is rengeteg értékes nyereményt ítél oda a döntősöknek a zsűri, melyben újdonságként ott ül majd Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana együttes énekesnője.

A tehetségkutatónak idén is a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ színházterme ad otthont, ahol 12 órától tíz döntős zenekar ad 15-15 perces koncertet a közönség és a zsűri előtt. A fináléban a legkülönbözőbb stílusú együttesek mutatkoznak be, köztük rock, metal, jazz és pop formációk. A zsűriben elismert zenei szakemberek ülnek, egészen pontosan Andrásik Remo gitáros, az Öröm a Zene igazgatója, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana együttes énekesnője, valamint Warnusz Zsuzsa Artisjus-díjas zenepedagógus, zenész.

- Nagyon megtisztelő számomra ez a felkérés – fogalmazott Schoblocher Barbara. Sokszor emlegetem, hogy sorsfordító találkozások alakították az életem. Az egyik ilyen találkozás épp egy hasonló tehetségkutatón történt, amikor kapcsolatba kerültem a későbbi tanáraimmal, akiknek hála, abba az iskolába mentem, ahol megismertem a zenekaromat. Mindenkit arra bátorítok, hogy próbálja ki magát, mert a hasznos nyeremények mellett életre szóló barátságok alakulhatnak. Nagyon várom, hogy jobbnál jobb produkciókat hallgassak. A 10 zenekar fellépése után a zsűri dönt a nyereményekről, majd késő délután megtörténik a díjátadó.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, az MVM, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Város Önkormányzata támogatásával, 31 zenei szervezet, illetve szereplő partnerségében, a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében. További információ a fulesbagoly.blog.hu oldalon található.

Pretz Niki