arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

NYÁRESTI PIKNIKEK

A tavalyi évhez hasonlóan az idei nyáron is három alkalommal szerveztünk Nyáresti Pikniket, amik más-más jellegűek voltak: Görög est, Arató disco és egy élőzenés Házibuli. Mindhárom estén sokan jöttünk össze, hogy baráti társaságban töltsünk egy kellemes estét.

A júniusi Piknik időpontja egybeesett a Múzeumok éjszakájának dátumával, így erre az estére nem csak a Rendezvényudvarra, hanem az Óvodamúzeumhoz is szerveztünk programokat. A múzeum melletti Marci Vására játszótéren már délutántól vártuk a kicsiket és nagyokat egy kézműves foglalkozásra és minden ide látogatót vendégül láttunk egy hűsítő limonádéra. Természetesen ezen az estén az Óvodamúzeum is későig fogadta a látogatókat. A BBK Rendezvényudvara mediterrán arculatot öltött, amit a Mydros zenekar tett teljessé és persze a táncoslábú közönség, akik egész este járták a görög táncokat. Akik szerettek volna bekapcsolódni, de nem ismerték a lépéseket, azok a tánctanítás során gyorsan elsajátíthatták. A Múzeumok éjszakája a Szent Iván éjhez legközelebbi szombatra esik, ennek az estének elmaradhatatlan eleme a tűz, ami nálunk az Ördögfiókák Társulat jóvoltából egy káprázatos tűzzsonglőr előadás formájában jelent meg. A II. Nyáresti Piknikre nagyon vonzó programot kínáltunk, erre az estére igazán megtelt a tér, hogy együtt átbulizzunk egy éjszakát az Arató discoban, úgy ahogy sokan már 30 évvel ezelőtt is tették a legendás helyszínen. Nagyon vártuk ezt az estét és nem csalódtunk. Az Arató disco hírére a martonvásáriak mellett nagyon sokan jöttek a környező településekről és a Velencei-tó partjáról, jelen volt minden korosztály, mindenki nagyon jól érezte magát és a visszajelzések alapján csak egy baj volt: hamar lett vége. Közkívánatra Arató András örömmel jön hozzánk újra, mert megmondta, hogy a martonvásári közönség volt idén a legjobb!

Augusztus 12-én rendeztük az idei nyár utolsó Piknikjét, amikor is Házibuliba hívtuk a vendégeket. Jó házigazdához méltón gondoskodtunk róla, hogy legyen enni- és innivaló és legfontosabbról, hogy legyen jó zene. Ezt, a részben helyi vonatkozású Szivárvány együttes és a Bananas zenekar szolgáltatta, akik zenéjükkel olyan hangulatot teremtettek, hogy a tánctér folyamatosan tele volt, de még az asztalnál ülőknek is járt a lábuk. A közönség itt is olyan jól érezte magát, hogy a zenakart kétszer tapsolta vissza a színpadra és meg ezután sem engedte volna le őket, ha nem lett volna muszáj.

Bízunk benne, hogy az őszi rendezvényeink alkalmával – amikre mi már gőzerővel szervezünk, készülünk – hasonlóan jó élményekkel fogunk gazdagodni. Részletesebb kínálattal hamarosan jelentkezünk, reméljük, hogy mindenki talál benne számára vonzó programot.

Nagy szeretettel várunk mindenkit az őszi eseményeinkre!

Godó Mónika

MartonKult

​​​​​​​