arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

INDUL A TANÉV, INDUL A SAKKÉLET

Martonvásáron a nyári szünet után szeptemberben a tanévvel együtt elindul a sakkélet is. Városunk csapata a MartonVál Sakk Club a nyolc táblás Fejér vármegyei I. osztályú sakk csapatbajnokságban méri majd össze a tudását a vármegye legjobb egyesületeivel, többek között a Fehérvár SE és a Dunaújvárosi Bástya gárdáival.

A nyári átigazolási időszakban magas értékszámú játékosokkal erősítettünk, így okkal remélhetjük, hogy az előző szezonbeli ötödik helyet sikerül felülmúlni. Az ifjúsági bajnokságban tavaly ezüstérmes gyerek csapatunk pedig újra esélyes lesz a dobogóra. A bajnokság mellett lesz lehetőség részt venni a hagyományos, saját szervezésű rendezvényeinken is, mint amilyen a Pammer Endre és a Bihari Aladár emlékversenyek és a MartonVál Open országos FIDE értékszám szerző verseny.

Nem csak a profi, hanem a közösségi sakkélet is zajlik. A város és a környék sakkozói minden csütörtök este hat órától gyülekeznek a Postakocsi étteremben, hogy baráti hangulatban sakkozzanak egymással. A gyermekek számára is újra megnyílik a lehetőség, hogy a sakk szakkörünk keretében összejöjjenek a BBK-ban a heti rendszerességű szombat délelőtti oktatáson. Itt a gyerekeknek lehetőségük van játszani egymással és közben sakk leckéket venni oktatóinktól Dolinka Zsolttól, Fodor-Adorjáni Szabolcstól és Bakacs Jánostól. A sakk szakkörre szeretettel várunk minden érdeklődő óvodás, általános- és középiskolás gyereket. A járásunkban élők számára a részvétel díjmentes.

Bakacs János

MartonVál SC