arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

ÉLETKÉPEK AZ ÓVODA HÉTKÖZNAPJAIBÓL

Visszatekintve az elmúlt időszakra, rengeteg esemény, élmény jut eszembe, ami itt az óvodában Velünk történt.

Azt ugye nem is kellene mondanom, hogy az itt dolgozó felnőttek folyamatosan azon dolgoznak, hogy az ovis gyermekek hétköznapjait megszépítsék, minél több élménnyel gazdagítsák, sok-sok tapasztalatot meríthessenek a körülöttük lévő világból, a környezetet, amelyben mindennapjaikat töltik, hívogatóvá, motiválóvá tegyék.

Csak néhány szösszenet a velünk történt sok-sok eseményből, amiben az oviba járó gyermekek részt vehettek:

ha visszapörgetem az idő fonalát, a hideg téli napokat farsangi mulatozással igyekeztünk színesebbé, vidámabbá tenni. Észre sem vettük a nagy mulatozás közepette, hogy itt a tavasz, elérkezett márciusi nagy nemzeti ünnepünk. Ünnepi ruhába öltözve, izgatottan vártuk a huszárok érkezését az oviba. A gyerekek ámulva, és nagy kíváncsisággal csaptak bele a személyes találkozásba, ahol egy rövid beszélgetés alkalmával feltehették kérdéseiket, majd az udvaron nyeregben ülve is láthatták díszes ruháikban a huszárokat. Hagyományunkat megőrizve, kisétáltunk az emlékezés terére, és gyermekek által készített zászlókkal díszítettük az emlékhelyet.

Örökös zöld óvodaként nagy hangsúlyt fektetünk a természet ünnepeire, a Madarak- és fák napjára, a Föld napjára, a Víz világnapjára. A Madarak- és fák napját idén tavasszal Martonvásár egyik legszebb természeti adottságokkal rendelkező helyszínén ünnepeltük, a Kutatóintézet parkjában. A helyszín ideális volt a játékokkal, feladatokkal tarkított programnak. A hétköznapokban a magunk készített magaságyásokban tapasztalhatják meg a kerti munkával kapcsolatos munkafolyamatokat, és szüretelhetik le munkájuk gyümölcsét.

Örömmel töltött el, hogy néhány évnyi szünet után ismét megszervezésre került az „ott alvós” ovis táborunk. Évekkel ezelőtt, először a nagycsoportos, iskolába készülő gyermekek számára szerveződött ez a kedves program. Mind a táborozásban részt vevő felnőttek, mind a gyerekek felejthetetlen élményekkel gazdagodhattak.

„És ha végre itt a nyár, és meleg az idő”... mi akkor sem pihenünk, arra törekszünk, hogy a forró nyári napok is tartalommal legyenek megtöltve. A nagy forróságban párakapuval hűsíthetik magukat a gyerekek, az udvar rengeteg lehetőséget rejt a mozgásra, kerékpározásra, kinti játékra. Teraszaink is számos lehetőséget nyújtanak a változatos játéktevékenységekhez, kint étkezésekhez.

Sajnos óvodánkat is elérte az országos szinten tetőző pedagógus hiány. Hirtelen több kolléganőtől is búcsút kellett vennünk, így hát a szeptemberi kezdés némi aggodalomra adott okot, sok-sok fejtörést okozva óvodavezetőnknek. Óvodánk úgy tűnik mégis vonzó az óvodapedagógusok számára. Gyönyörű környezet, jól felszerelt óvoda, összetartó csapat, értékes hívogató nevelési programunk lehet a kulcs.

Puskásné Varga Ildikó

szakmai vezető helyettes