arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

A TANÉV VÉGÉN SEM ÁLLT MEG AZ ÉLET

A művészeti iskolában a tanév utolsó hónapja is tartogatott egy nemzetközi versenyt, két budapesti fellépési lehetőséget, a tanév végeztével pedig három művészeti tábort is szerveztünk a gyerekeknek.

Június 9-én, Komarnoban a XV. Beliczay Gyula Nemzetközi Hegedű- és Kamarazene versenyen iskolánkat hat fiatal képviselte, melyen a következő eredmények születtek:

Szóló kategória: Farkas Károly és Bódi Kende: Bronz minősítés

Kamarazene kategória: Bódi Kende, Maros Vivien - arany, Farkas Károly, Farkas Emília - ezüst, Jáky Blanka, Gyulay Lili - bronz minősítés.

Ugyanezen a napon néptáncosaink az Erzsébetligeti Színházban Foltin Jolánra emlékezve az Elvesztette az oláh leány a kecskéit c. koreográfiát adták elő. Felkészítő tanáraik Darabos Eszter, Kolostori Ráhel, Móga Bence és Balogh Ákos voltak.

Június 17-i hétvégén a Pesti Vigadó adott otthont a Magyar Hegedű Ünnepének. A két napos rendezvény egyik programja "A jelen és jövő reménységei" címet viselő hangverseny volt, amelyre iskolánk két diákja, Farkas Károly és Sulyok Tünde Virág kapott meghívást. Tanáraik Riczánné Muzsik Ibolya és Jakab Annamária, zongorán Gergics Anna közreműködött.

A tanév végeztével sem állt sokáig üresen a Malom, a gyerekek napközis táborokban folytathatták az elmélyült munkát a különböző művészeti ágakban. Az idei képzős-tábor MeseTér-Kép címmel a mesék világának megteremtésére épült.

A különböző korosztályú gyerekek változatos művészeti technikák segítségével lehetőséget kaptak felfedezni és kézzelfoghatóvá tenni egy általuk elképzelt világot. A közös munka során a gyerekek ügyessége és kreativitása is fejlődött. A program vezetői Wágnerné Orisek Judit művészettanár és Burián Norbert szobrászművész voltak.

A Malom zenei tábor a hagyományokhoz híven a zenekari és kamarazenei munka köré épült. A táborzáró hangversenyen a kamarazenei produkciók mellett két zenekari mű is elhangzott: Szalóki Roland Dancerye c.átirata Susato műveiből, és Bódi Árpád: Olasz módra c. versenyművének II. tétele. A hangszeres tanárok munkáját idén is lelkes fiatal mentorcsapat segítette.

A II. Martoni tánctábor idén nem csak néptáncosokat, hanem népzenészeket és énekeseket is befogadott. A több mint 70 gyermek a néptánc órák mellett kézműves és sport foglalkozásokon is részt vett. A tábor záróeseménye a szülőkkel közösen, a város főterén megtartott táncház volt.

Szakály Szilvia

​​​​​​​​​​​​​​