arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

30 ÉV, HÁROM GENERÁCIÓ, ÜNNEP BAIENFURTBAN

A Dr. Szabó Tibor polgármester úr által vezetett delegáció és a „Százszorszép” Táncegyüttes, valamint az együttes korábbi tagjaiból álló tánccsoportok („Szeprence” és a „Régi Szépek”) július 14-16. között a németországi testvérvárosunkban, Baienfurtban vendégeskedtek.

Az idei látogatás apropóját az adta, hogy 30 éve írták alá a települések akkori polgármesterei a barátsági szerződést, mely az akkor már létező kapcsolatot hivatalossá tette. Az eltelt három évtizedben számtalan esemény, találkozás színesítette, gazdagította, mélyítette ezt a barátságot.

Polgármester urat az a megtiszteltetés is érte, hogy a Baienfurttal folytatott baráti kapcsolatok érdekében hosszú évek óta végzett kiemelkedő tevékenységéért és szolgálatáért megkapta Günter A. Binder polgármester úrtól Baienfurt Önkormányzata legrangosabb kitüntetését, az arany érdemérmet. Ezúton is gratulálunk az elismeréshez!

A hivatalos ünnepség keretében a két település vezetője kiemelte a kapcsolatok fontosságát és ígéretet tettek ennek folytatására. Az eseményt megtisztelte Magyarország Stuttgarti Főkonzulátusáról Dr. Izsák András főkonzul úr is.

Nagy büszkeséggel töltött el mindannyiunkat a táncegyüttesek teljesítménye és sikere, örömmel tapasztaltuk, hogy a magyar népzene, néptánc kivívta németországi barátaink tetszését és szeretetét. Ezúton is köszönjük az élményt, amit adtak és azt, hogy méltóképpen képviselték városunkat, országunkat. A jubileum mellett még egy kerek évszámot ünnepelhettünk ezen a hétvégén, 80 éves lett Kurt Frankenhauser barátunk, aki több, mint húsz éve adományokkal támogatja, segíti a Művészeti Iskola alapítványát és a Martonvásári Fúvószenei Egyesületet.

Még egyszer köszönjük német barátainknak a fanatsztikus fogadtatást és vendégszeretetet. Ismét otthon éreztük magunkat Baienfurtban!

Buda Gabriella

​​​​​​​