arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

ÜNNEPÉLYES DÍJÁTADÁS

A városvezetés augusztus 20-án ünnepélyes képviselő-testületi ülés keretében adta át az idei év díjazottjainak a Martonvásár Város Önkormányzata által alapított díjakat és kitüntetéseket.

MARTONVÁSÁR DÍSZPOLGÁRA

Dr. Pap Endre részére „Martonvásár díszpolgára” kitüntető címet adományozott posztumusz, a magyar növénynemesítésben és az első európai hibridkukorica megszületésében végzett kimagasló tudományos munkája elismeréseként, a Martonvásáron működő MTA Mezőgazdasági Kutatóintézet és jogutódjai hírnevének öregbítéséért.

PRO URBE – MARTONVÁSÁR VÁROSÁÉRT

Üvegesné Dr. Hornyák Mária részére „Pro Urbe – Martonvásár Városáért” kitüntető címet adományozott, Martonvásár és a Brunszvik család történetét kutató sok évtizedes munkája, a település közösségéért végzett, valamint a város hírnevét öregbítő tevékenysége elismeréseként.

MARTONVÁSÁR JÖVŐ NEMZEDÉKÉÉRT

Török Tünde részére „Martonvásár Jövő Nemzedékéért” díjat adományozott, gyermekeink nevelésében évtizedeken keresztül végzett kiváló óvodapedagógusi munkája elismeréseként.

MARTONVÁSÁR KULTÚRÁJÁÉRT

Kuthy Mercedes és Nagy-Kuthy Zoltán részére „Martonvásár Kultúrájáért” díjat adományozott, a martonvásári balett képzés megteremtéséért, a gyerekek táncoktatásában végzett példaértékű pedagógiai munkájuk és kiváló táncművészeti tevékenységük elismeréseként.

MARTONVÁSÁR JÓLÉTÉÉRT

Szabóné Pályi Judit részére „Martonvásár Jólétéért” díjat adományozott, Martonvásáron és annak térségében a gyermekjólét, a családsegítés, idősgondozás és fogyatékos személyek ellátásában évtizedeken át alázattal, lelkiismerettel végzett kiváló szakmai munkája elismeréseként.

MARTONVÁSÁR SPORTJÁÉRT

Kozma László részére „Martonvásár Sportjáért” díjat adományozott, a martonvásári labdarúgás érdekében sportolóként és támogatóként évtizedeken át végzett önzetlen és elhivatott közösségi munkája elismeréseként.

MARTONVÁSÁR SZOLGÁLATÁBAN

Dr. Pimper László részére „Martonvásár Szolgálatában” díjat adományozott, a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület újraalapítása, a martonvásári aktív tűzoltóság megszervezése, irányítása, a város és a környező települések lakosságának biztonsága, valamint a település civil életében végzett önzetlen és fáradhatatlan kiváló szakmai, közösségi tevékenysége elismeréseként.

ÉV FIATAL PÉLDAKÉPE

Kozma Milos Noel részére „Év Fiatal Példaképe” díjat adományozott, a martonvásári színjátszó társulat működése iránt tanúsított elkötelezettsége és a város közösségi életében vállalt tevékenysége elismeréseként.

MARTONVÁSÁR CIVIL KÖZÖSSÉGÉÉRT

a Dynamic Dance Crew Táncegyesület részére „Martonvásár Civil Közösségéért” díjat adományozott, a több, mint két évtizede a gyerekek, fiatalok és felnőttek modern tánc oktatása területén kifejtett munkája, kiváló közösségteremtő és a város hírnevét öregbítő tevékenysége elismeréseként.

Mihálovics Zoltán