arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

A DUNAKANYARTÓL MARTONVÁSÁRIG - INTERJÚ MUNDI ANDRÁSSAL

Ezúttal a Marton Klinik egyik alapítójával, Mundi Andrással beszélgettünk. Olyan témák kerültek elő, mint a család, a jótékonykodás, a közélet, vagy éppen a városunkhoz való kötődés.

- Kérlek, mesélj kicsit magadról, illetve arról, hogy honnan származik a martonvásári kötődésed.

Martonvásárral 2011-től van kapcsolatom, akkor költöztünk ide volt párommal és Bogi lányommal. Azóta változott az életem, most már a három gyermekem köt ide, illetve azok az értékek, amiket itt teremtettünk, továbbá a közéletben végzett tevékenységem, a város fejlesztése iránti érdeklődésem.

Ami a gyermekkoromat illeti, azt a Dunakanyarban töltöttem, egész pontosan Zebegényben nőttem fel és Vácott jártam középiskolába, mivel nem tartottam elképzelhetőnek, hogy huzamosabb ideig a fővárosban éljek. Az egyetemi évek alatt mégis Budapestre kerültem, hiszen az ingázás sok időmet vette volna el. A Budapesti Műszaki Egyetemen végeztem okleveles villamosmérnökként, de az orvosi műszerek iránti érdeklődésem határozta meg a későbbi életemet.

A diploma megszerzése után mérnök-üzletkötőként kezdtem dolgozni és lélegeztetőgépeket értékesítettem különböző kórházaknak. Pár év múlva váltottam és 11 évig dolgoztam a gasztroenterológia világában, ahol az endoszkópos vizsgálatokhoz szükséges műszerek, fogyóanyagok értékesítésével foglalkoztam.

A volt párommal 2015 év végén alapítottuk a Mundi Medical Bt-t, aminek első magánorvosi intézménye a Marton Klinik lett. Kezdetben magánvérvétel, nőgyógyászat és ultrahangos vizsgálatok voltak elérhetők, azonban mára már jelentős számú járóbeteg ellátásban végezhető magánrendelés is megtalálható a Marton Klinik szolgáltatásai között. Kiemelendő a bőrgyógyászati lézer, illetve a fogászati rendelő épületében található CBCT készülék, mellyel panoráma röntgen, CBCT felvételek, fül-orrgégészetben szükséges arcüregi CT felvételek készíthetőek.

Ezen kívül még az ország számos pontján megtalálhatóak magán vérvételi helyeink, melyeknek bővítése folyamatosan zajlik. Emellett mostani párommal megalapítottuk Érden az Érdi Mentes Hetest, mely egy 100 százalékban gluténmentes pékárukat és meleg ételeket kínáló bisztró. Jelenleg ennek a két cégnek a vezetésével foglalkozom.

Ami a családomat illeti, három gyermekem van. Bogi, aki jövőre megy gimnáziumba, nagyon tehetségesen rajzol és ilyen irányban is tervez továbbtanulni. Máté, aki amellett, hogy jól tanul, a Havasi Gyopár Futó Egyesületben atletizál és a kungfu rejtelmeit a Golden Tiger's Kung Fu Egyesület keretein belül sajátítja el. A legkisebb gyermekem Ráhel szeptemberben lesz középső csoportos az oviban. Mindannyiukra nagyon büszke vagyok!

A szabadidőmben ha tehetem szeretek fallabdázni, kerékpározni és a gyermekeimmel tölteni az időm. Jelenlegi páromnak is három gyermeke van, és gyakran úgy adódik, hogy 6 gyermekkel vagyunk körülvéve, így általában nem szoktunk unatkozni.

- Ha már Martonvásár: nem telik el úgy hétvége a városban, hogy ne kerülne megrendezésre valamilyen izgalmas esemény, legyen szó sportról vagy kultúráról. A rendezvények mögött sok esetben valamilyen jótékony küldetéstudat áll. Tudom, hogy te is komoly támogató vagy, beszélsz erről egy kicsit?

Amikor tehetem segítem a helyi rendezvényeket, eseményeket. Több ilyen is van, de érdemes kiemelni a tavalyi és az idei Hagyományos Magyar Sportok napját, ami a gyermeknapon került megrendezésre, valamint a Kung-Fu gálát. Mindkét eseményt a Golden Tiger’s Kung Fu Egyesület szervezte. Ezek a rendezvények a Marton Klinik és az én támogatásommal jöttek létre. A munka oroszlánrészét, a szervezést, operatív munkát Sifu Kovács László végezte. Szívesen támogatok más ügyeket is, de erről nem kívánok beszélni.

- Térjünk rá kicsit a közéletre, hiszen ha jól tudom egy ideje te vagy a helyi Fidesz-csoport elnöke. Honnan a közéleti érdeklődés, illetve hova pozícionálnád magad?

Martonvásáron 2019 óta a képviselő-testület gazdasági bizottságának külsős tagja vagyok. Horváth Bálint barátom megkeresése után ekkor vállaltam el ezt a feladatot. Azóta látom az önkormányzat működését, amely szerintem példaértékű. Mindezeken kívül az MVK Nonprofit Kft. felügyelő bizottságának elnöki tisztségét is ellátom, továbbá a Martonvásár Sportjáért Alapítvány elnöke is vagyok.

Ami a közéleti érdeklődésem kezdetét illeti, az az 1998-as választásokra tehető. Az 1998-as országgyűlési választásokon igaz, még nem szavazhattam, mivel júliusban töltöttem be a 18. életévemet, de lélekben már akkor is a Fideszre szavaztam. Orbán Viktorról, illetve magáról a Fideszről olvastam írásokat. 2002-ben végre a szavazóurnákhoz járulhattam, de a választási eredmények sajnos nem úgy alakultak, ahogy vártam. A két forduló között még egyetemistaként beléptem a Fidelitas XI. kerületi szervezetébe és segítettem a munkájukat.

Az érdeklődésem tehát réginek mondható. Ezúton is köszönöm a martonvásári Fidesz tagságának a bizalmat, hogy a helyi Fidesz csoport elnökévé választottak. Köszönöm Farkas Erzsikének, aki felépítette és 20 évig vezette azt, megtisztelő számomra az utódjának lenni. Látva a martonvásári fejlesztéseket, polgármester úr, alpolgármester urak, országgyűlési képviselő úr és az önkormányzati képviselők munkáját biztosan állíthatom, hogy egy ilyen nagyszerű csapatban szeretnék dolgozni. Amennyiben jövőre a választók bizalmat szavaznak nekem, akkor önkormányzati képviselőként szeretném segíteni Martonvásár fejlődését és a helyi polgárok képviseletét. Én is úgy képzelem el a helyi politikát, ahogy Erzsike tette, a helyiekért dolgozva, őket segítve, támogatva.

- Mit gondolsz a város jelenlegi helyzetéről? Jó irányba haladunk?

Szerintem, ha valaki megnézi Martonvásár fotóit 2010-ből és megnézi a jelenlegi városképet, akkor a képek önmagukért beszélnek. Itt is megköszönöm az MVK NKft. vezetésének, a kulturális irodának a munkáját, hiszen rengeteg színvonalas eseményt szerveznek, és köszönet illeti a „Martongazda” dolgozóit is, mert nekik köszönhetően az itt élők és az ide látogatók tisztaságot, rendben tartott közterületeket látnak. Martonvásár jó irányba halad, előre megy és nem hátra. Hajrá Martonvásár!

Mihálovics Zoltán

​​​​​​​​​​​​​​