arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

MARTONI KOSÁRLABDÁSOK A LEGJOBBAK KÖZÖTT!

Martonvásáron élő szülőként és a sportág rajongójaként büszkén osztom meg az olvasókkal, hogy a Százhalombattai KSE, U12-es korosztályának hét martonvásári és egy tordasi igazolt játékosa, 2023. június 10-én a Pest vármegyei korosztályos bajnokság döntőjét játszotta Telkiben, ahol megtisztelő 3. helyezést értek el.

Előzetesen fontosnak tartom megemlíteni, hogy 2020. év tavaszán Balogh Rita önkéntes és lelkes munkájával megkezdődött a kosárlabda utánpótlás élet szervezése Martonvásáron, melynek első megvalósulásába sajnos közbeszólt a covid járvány. 2020. őszén, a tanév kezdetekor, a martonvásári gyerekek lehetőséget kaptak, hogy a Százhalombattai Kosárlabda Sportegyesület, mint egy „kihelyezett szakosztály”, útjára indítsa a kosárlabda oktatást és megkezdődjenek az edzések. Több mint tíz gyermek, nagy izgalommal vetette bele magát az igazi műhelymunkába, melynek azóta is Bálintné Hegedűs Magdolna - Magdi néni a vezetőedzője. A gyerekek a napi iskolai kötelezettségük és egyéb elfoglaltságaik mellett, heti 2-3 alkalommal vettek részt az edzéseken helyben, vagy szülői összefogással és támogatással, Százhalombattán is. A rendszeres edzések pozitív hatással voltak a sportoló gyermekekre. A kosárlabdázás mozgékonyságot, erőt, koncentrációt, fókuszálást és kitartást igényel, amelynek hatására nőtt a testi teljesítmény, erő- és állóképesség. Az edzéseken résztvevők, vegyes életkorának megfelelően, hamarosan ki is próbálhatták magukat egy-egy korosztályos bajnokságban való indulással. A gyerekek nem csak, hogy megszerették a sportágat, hanem a közel három év során befektetett munka eredményeként a végső út, a Pest vármegyei U-12-es korosztályos bajnokság döntőjéig vezette őket. Az alapszakaszban 31 csapat kezdte meg a versengést, tíz csoportba osztva, melynek legjobbjai - BKG Príma Szigetszentmiklós, BSC, Százhalombattai KSE - a Telkiben megrendezésre kerülő döntőben klasszikus két-két mérkőzéses rendszerben játszották le meccseiket, melyben a Százhalombattai KSE a 3. helyezést érte el.

Magdi néni gondolata a döntőről:

„Remélem, hogy senki sem csalódott, én nagyon büszke vagyok erre a 3. helyezésre, hiszen mi vegyes csapatként (fiúk-lányok) értük el ezt az eredményt a fiú bajnokságban. A döntőben a legjobb csapat nyert. A szülőknek külön köszönöm, hogy egész szezonban támogatták az edzésekre és mérkőzésekre való eljutást!”

Magdi néninek ezúton szeretnénk megköszönni az egész éves szakmai munkát, rengeteg időt és energiát, melyet edzésenként és mérkőzésenként fordított a gyermekeinkre. Rengeteg munka volt abban, hogy ez az eredmény megszülethessen! Köszönjük! További sportban sikeres éveket és kimagasló eredményeket kívánunk az egész csapat számára! Hajrá SZKSE, hajrá martonvásári gyerekek!

„Csak játszani. Érezd jól magad. Élvezd a játékot!”

/Michael Jordan/

Takács Árpád​​​​​​​