arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

Tavaszi rendezvényeink

Idén tavasszal négy, már hagyományosnak mondható programot valósítottunk meg, amelyek helyszínéül a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ szolgált.

A Családi Nap idén áprilisban már hetedik alkalommal került megrendezésre. Kézműves foglalkozással, táncházzal, társasjátékkal, kvízjátékkal és kenyérlángossal vártuk az érdeklődőket. Az udvarban a 11-es szoba adott rövid koncertet, majd a színpadi program hangversennyel zárult. A családi produkciók után a záró műsorszámban a Beethoven Általános Iskola kórusa és iskolánk zenekara közösen adta elő Decsényi János Kati dalai c. művét. Az esemény szervezésében és lebonyolításában a szülői munkaközösség is segítségünkre volt, ezúton is szeretnénk köszönetet mondani nekik. A Ki-mit-tud iskolánk tanulói számára nyújt lehetőséget, hogy meghívott zsűri előtt, hazai terepen mutassák be felkészültségüket. Május 5-én tartottuk az eseményt, a BBK színpadán sok színvonalas műsorszámot láthattunk. A zsűrinek és támogatóinknak köszönhetően a gyerekek ezüst, arany és kiemelt arany helyezésekkel és apró, kedves ajándékokkal lettek gazdagabbak.

Iskolánk zenész és képzőművész tanárai tavasszal két alkalommal is bemutatkoztak a város közönsége előtt. Az április 29-én megrendezett tanári hangversenyen a klasszikus zenei produkciók mellett népzene, jazz és könnyűzene is felcsendült, két saját szerzemény is elhangzott, Horváth Gábor: Multiverse, valamint Bódi Árpád Föld szvit Dombokon című tétele. Ez utóbbi nyitotta meg a hangversenyt, amelyen vendég művészek, és régi tanítványaink is közreműködtek. Burián Norbert képzőművész önálló kiállítása “Kicsomagolás” címmel a BBK kiállítótermében május 18-29. között volt megtekinthető.

A Martonvásáron nagy múltra visszatekintő és ma is élő néptánc-kultúrát bemutató Néptáncgála idén is nagy közönséget vonzott. Iskolánk hat néptánccsoportja és Ritka-búza népzenei együttese mellett fellépett a Szeprence, a Régi Szépek és a Százszorszép táncegyüttes is. Néptánc tagozatunk idén meghívást kapott a Szállj elő zöldág című egész estés előadásra, amely Foltin Jolán koreográfus emléke előtt tiszteleg. Az előadásra a martonvásári néptáncosok az Elvesztette az oláh leány a kecskéit című koreográfi át elevenítették fel, a gála zárásaként a közönség ezt a produkciót láthatta. Május sem telt zenei verseny nélkül, Kövecses Panna és Farkas Emília a III. Országos Furulyaduó versenyen vettek részt Miskolcon, ahol sikeres szereplésükért arany minősítést kaptak. Felkészítő tanáruk Bíró-Kovács Enikő.