arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

VERSENYEK ÉS SPORT EREDMÉNYEK

A martonvásári Pápay Ágoston Iskola sikerességét soha nem a tanulók versenyhelyezéseinek mértékéből állapítottuk meg. Természetesen a mi intézménytípusunk számára is számos térségi, országos megmérettetést szerveznek. Fontos, hogy tanulóink ezeket a helyzeteket átélhessék, akár szegregált, akár integrált formában.

Az Országos Koncz Dezső Tanulmányi versenyre való felkészülés évről-évre beépül a felsős osztályok éves munkatervébe, hiszen az általános ismeretek megszerzése mellett a gyakorlati feladatok elsajátítása is nagyban segíti pedagógiai munkánkat.

Az 5-8. osztályos fiatalok izgatottan készültek idén is az egyes állomások feladataira. Februárban a házi fordulón a kollégákból álló állomásvezetők előtt számot adhattak tudásukról a gyerekek. A különböző feladatok során nem csak a csapatok teljesítményét pontozták, hanem azt is figyelték, hogy kik azok a tanulók, akik képviselni tudják majd az intézményünket a regionális fordulón.

A következő hónapban már az iskolai csapat tagjai készültek a megyeközi megmérettetésre, amire március végén került sor Kömlődön Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megye iskoláival. Bár idén végül az első helyet nem sikerült elnyerni, de a dobogó második fokára büszkén állhattak fel tanulóink. Ezúton is gratulálunk a csapat tagjainak, és köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját.

További szép versenyeredményeket is sikerült tanulóinknak elérni a Tordas Tempo SE-vel történt együttműködésünknek köszönhetően. Készségfejlesztő Iskolás fiataljaink ősz óta együtt edzenek a tordasi Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény lakóival. A közös munka során több - a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség által szervezett - kézilabdatornán is részt vettek, ahonnan diviziójuk első helyét, legjobb játékos, legjobb kapus címét is elhozták. Ezúton is köszönjük a tordasi kollégák lelkiismeretes, aktív munkáját.

Botos Imre