arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

TOUR DE HONGRIE MARTONVÁSÁR 2023'

Idén a Tour de Hongrie országos kerékpáros körverseny 206 km hosszú királyetapja Martonvásárról, a Brunszvik-kastély parkjából rajtol május 13-án, szombaton.

A parkban és városunk utcáin tett lassú felvezetést követően sprintelnek a versenyzők Etyeken, Bicskén és Esztergomon át, majd a Pilis felé veszik az irányt, mielőtt Dobogókőre érkeznek. A 2646 méternyi szintemelkedést tartalmazó szakaszon szinte biztosan eldől az összetett győzelem sorsa. Martonvásár idén debütál a Tour de Hongrie útvonalában rajtvárosként. A tavalyi évben a Giro d’Italia nemzetközi mezőnye haladt át városunkon, és a szurkolói aktivitásként szervezett huszárvágtával méltán váltunk világhírűvé. Önkormányzatunk és lakosságunk számára kiemelt esemény lesz az idei verseny is, mert az egészséges életmódot, az aktív szabadidős tevékenységeket magunk is lelkesen támogatjuk, és a kerékpárút-fejlesztés is kiemelt prioritásaink közé tartozik, valamint turisztikai marketing szempontjából is nagy lehetőség ez számunkra. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Tour de Hongrie szervezőbizottsága rajtvárosnak választott bennünket, ezáltal a verseny legfrekventáltabb hétvégi napján a figyelem városunkra helyeződik. Az eseményt az MTVA M4 sportcsatornája élőben közvetíti.

PROGRAMLEÍRÁS:

- 08:00 Hello Marton! fesztiválnap - Piac+Program

- 11:15 Rajt A versenyzők a kastélypark tava körül tesznek egy kört, amit a martonvásári Huszáregyesület tagjai vezetnek fel, majd tovább indulnak a Dózsa György úton, át a Budai útra.

- 11:30 Kerékpáros szervizpont átadó ünnepség Helyszín: a Malom utca és a Dózsa György út találkozásánál. Közreműködik a Szent László Huszáregyesület és a Martonvásári Fúvószenekar

- 12:00 Hello Marton! fesztiválnap folytatása Egy ilyen nagyszabású verseny, sajnos forgalomkorlátozással jár. A szervezők megtesznek mindent, hogy ez zökkenőmentesen történjen.

Az alábbi helyeken várható forgalomkorlátozás:

 

 

 

 

 

 

Köszönjük, hogy vigyáz a kerékpárosok épségére! Szurkoljon az út mellett, vagy kövesse a versenyt élőben az M4 Sporton! A verseny közben - rendőri irányítás mellett - lesz lehetőség az útvonalat keresztező forgalomra! Kérjük, hogy minden esetben tartsa be a biztosításban résztvevőrendőrök, polgárőrök utasításait!

Az esetleges kellemetlenségekért és a kerülő utakon megnövekedett forgalom miatt szíves elnézésüket kérjük!

 

JELENTKEZZ CSAPATODDAL A HELLO MARTON!

ÖRÖMFŐZÉSRE

Várjuk jelentkezését azoknak a 4-8 fős csapatoknak, akik szívesen megmérettetnék magukat a HELLO MARTON! örömfőzésén!

Jelentkezési határidő: 2023. május 8.

Az örömfőzés időpontja és helyszíne: 2023. május 13. 13:00 I Martonvásár, Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ, Rendezvényudvar

Eredményhirdetés 18:00

Jelentkezés és egyéb információk:

sajto@martonvasar.hu

Helyek csak limitált számban elérhetőek!