arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

EREDMÉNYES SZEREPLÉS A DIÁKOLIMPIÁN

2023. március 4-én Móron került megrendezésre a Fejér vármegyei egyéni sakk Diákolimpia, amelyen a Beethoven Általános Iskola tanulói képviselték városunkat. Ez a gyermek és ifjúsági sakkozók egyik legrangosabb megmérettetése.

A verseny hivatalos célja az utánpótlás nevelés, a kiválasztás lehetőségeinek bővítése, valamint a sakk sportág iskolai népszerűsítése. Ezenkívül korcsoportonként és nemenként eldönteni a tanév „Magyarország Sakk Diákolimpia bajnoka” egyéni címeket és helyezéseket. Járóka-Bakos Rebeka, Bakacs Liza Emili és Fillinger Damján szép játékkal képviselte a Beethoven Általános Iskolát. Fodor-Adorjáni Lilla a korcsoportjában 6. helyezett lett, amivel oklevelet is szerzett. Kaszab Lázár Bonifác pedig 2. helyezésével ezüstérmet nyert. Április 1-én Pusztavámon csapatként játszottak a gyerekek a Diákolimpián, amelyen összesen 204 gyermek 50 csapatban vett részt. Az alsós lányok 4. helyen, míg a felsős fiúk 5. helyen végeztek a nagyon erős mezőnyben. A csapat tagjai: Ladányi Helga Róza, Járóka-Bakos Rebeka, Bakacs Liza Emili, Kaszab Lázár Bonifác, Eisenbacher Zsolt, Kőszegi-Kalmár Bálint és Fillinger Damján. Gratulálunk a gyerekeknek a remek eredményekhez!

Feladványfejtő játékunkban ezúttal egy gyors megoldást keresünk. Az jól látszik, hogy érik a matt, de nekünk kettő lépésben kell lezárnunk a játszmát. Hogyan adhat mattot világos kettő lépésben? A megoldás beküldhető a martonvalsakk@freemail.hu email címre. Aki hat alkalommal is helyesen küld be megoldást a feladványokra, Magyar Sakkvilág magazint kap ajándékba, melyet postai úton juttatunk el hozzá. A sakkos képességeink fejlesztéséhez sakk leckék és feladványok találhatók még az egyesületünk weblapján is, a martonvalsakk.hu címen.

Bakacs János

MartonVál SC