arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

A KÖZVILÁGÍTÁS KORSZERŰSÍTÉSE BEFEJEZŐDIK

Hamarosan befejeződnek a közvilágítás korszerűsítés és bővítés első ütemének munkái. Ebben az ütemben főként a legnagyobb áramfogyasztású, több, mint harminc éves lámpatestek cseréje valósul meg.

Korszerű, energiatakarékos LED lámpák világítanak már a Brunszvik és a Szent László úton, a Vasút, a Petőfi, a Damjanich, a Búza, a Radnóti és a Teleki utcában, a Széchenyi és a Jókai utca Bocskai és Damjanich utcák közötti szakaszán és a Tükrösi utca nagyobb részében. Néhány lámpa kivételével elkészült az új világítás a Budai és a Fehérvári úton, a Bajcsy-Zs. utcában, valamint Erdőháton is.

A folyamatban lévő munkák mellett lámpákat cserélünk még a Hunyadi úton és a vasúti híd alatt is. A kivitelezés az új lámpatestek dőlésszögének szükség szerinti beállításával zárul. A megújuló közvilágítással érintett utcákban jelentősen növekedett megvilágítás mellett, az üzemeltetés átlagosan 50%-kal kevesebb energiát igényel, mint korábban. A fő forgalmi időszakon kívül – este 10 óra és hajnali négy óra között – az új lámpák fényereje automatikusan csökken az előre programozott 40-65% mértékűre.

Gucsek István