arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

JÓBAN ROSSZBAN MARTONVÁSÁRON CIVIL ROVAT XIX. - Lezárás

Tisztelt Martonvásáriak!

Jóban Rosszban Martonvásáron, avagy hogyan éljünk harmonikusan és békésen lakókörnyezetünkben címmel, civil rovatot indítottunk a városunkban előforduló szinte mindennapos, a lakosságot érintő helyzetek/problémák megoldása érdekében.

A rendszeres rovatban rövid tájékoztatást adtunk egyes témákban, hogy mit, mikor és kinek kell vagy lehet megtenni annak érdekében, hogy adott helyzet/probléma megoldódjon. 

Többek között szó volt az égetésről, hulladékszállításról, szomszédba áthajló ágak kezeléséről, árkok
rendbetételéről, utcafront gondozásáról, behajtási engedélyekről, településképi szabályokról és még sok minden másról is.

E rovat elindításával szerettük volna érthetővé tenni a városunkat is érintő együttélési szabályok betartását, azaz a jogok mellett kötelezettségek is terhelik az egyént, amit be kell tartani vagy tartatni. Szándékunk a tájékoztatás, segítségnyújtás volt a könnyebb és békésebb együttélés elérése érdekében.

Viszont az általunk ismertetett jogszabályok mellett számos olyan helyzet van, ami a mindkét fél részéről történő megfelelő kommunikációval, odafigyeléssel, rugalmassággal és empátiával megoldható.

Ezért arra szeretnénk kérni Önöket, hogy beszéljenek azzal a féllel, akihez az esetleges megoldandó helyzet kapcsolódik és ami a legfontosabb, hogy a felszólított fél tevőlegesen vegyen részt a probléma megszüntetésében.

További témaötlet, kérdés, kérés esetén állunk szíves rendelkezésükre a jegyzo@martonvasar.hu e-mail címen vagy a 06-22/460-004-es telefonszámon.

A Martonvásári Polgármesteri Hivatal munkatársai