arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

ÉVKEZDÉS A MŰVÉSZETI ISKOLÁBAN

A téli szünetről való visszatérés után hamarosan megkezdődtek a félévi meghallgatások: minden néptánc csoportunk bemutató órát tart, a képzőművész szakosok kiállítást nyitnak meg, a hangszeren tanuló gyerekeket egyesével hallgatják meg tanáraink.

Zongoristáink február 1-jén részt vehettek Faddi Sarolta mesterkurzusán, aki a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium zongoratanára. A tanárnő 11 lelkes növendékünkkel foglalkozott.
A vizsgaidőszakkal párhuzamosan sok hangszeres tanulónk versenyre is készült és készül. A 2023. február 2-án megtartott VII. Veszprémi Regionális "Szűcs József" Fafúvós Versenyen két növendékünk, Kövecses Panna és Macsek Miklós szép furulya játékáért arany minősítésben részesült. Tanáruk Bíró-Kovács Enikő, zongorán Gergics Anna tanárnő kísérte őket. Fuvolistáink is megmérettették magukat a XXI. Sistrum Zenei Versenyek keretében megrendezett fuvolaversenyen, ahol Wagner Viola Anna és Biró Dóra Anna is ezüst minősítést kapott. Tanáraik Horváth Tamara és Farkas Tamás, zongorán Gergics Anna tanárnő kísérte játékukat. Két tanulónk indult a móri Fejér Megyei Rézfúvós Versenyen: arany minősítést kapott Zilizi Márk trombitás növendékünk, a tenorkürtön játszó Takács Zsombor pedig kiemelt arany minősítést szerzett, akit zongorán Gergics Anna tanárnő kísért.
Februárban, márciusban és április elején is izgulhatunk tanítványainkért: hegedűsök, népzenészek, zongoristák és egy nagyobb kamaracsoport is megméretteti magát. FELHÍVÁS: A hétfő délután 15:40-16:15-ig tartó ovis néptáncra várják a gyerekek jelentkezését tánctanáraink, Darabos Eszter és Móga Bence.
Jelentkezni az óra időpontjában a Művészeti Iskola néptánctermében lehet. A foglalkozás díja: 1000 ft/fő/alkalom. Aktuális eseményeinkről naprakész híreket kaphatnak a Művészeti Iskola Facebook oldalán.

TAVASZI PROGRAMJAINK:
• 4. Palánta hangverseny a BBK nagytermében 2023. 03. 14. kedd (pontos időpont később)
• Egészségnap – Tavaszi erdőjárás a Velencei hegységben, 2023. 03.25. szombat
• Családi nap és Táncház a Művészeti Iskolával 2023. 04. 15. szombat, 12 órától • Tanári hangverseny, 2023. 04. 29. szombat, 16 óra
• Ki Mit Tud? a Művészeti Iskola növendékei számára 2023. 05. 05. péntek, 14 órától

Horváth Tamara