arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

#MARTONVÁSÁR INFÓ - RÖVIDHÍREK

A Forum Martinivel kapcsolatos változásokról

2023 januárjától a racionalizálás jegyében a Forum Martini kéthavonta jelenik meg. Önkormányzatunk nevében szeretném megköszönni Prieger Zsolt főszerkesztőnek eddigi munkáját! Zsolt magas minőségben szerkesztette a lapot, mely megjelenésében és tartalmában meghaladta egy szokványos önkormányzati újság színvonalát. Zsolt sokrétű elfoglaltságai miatt nem tudta tovább vállalni a feladatot, melyet sajnálattal vettünk tudomásul. Természetesen én magam is tisztában vagyok azzal, hogy továbbra is számíthatunk rá, hiszen köztünk él és alkot. Viszi jó hírünket az országban mindenhová, mint kisvárosunk “kulturális nagykövete”. Köszönünk mindent Zsolt és sok sikert a továbbiakban is! Az újságot most csapatmunkában szerkesztjük, a grafikai szerkesztést, tördelést változatlanul Pletser Cecília végzi.

Megjelent a Martonvásár Városkönyv

Elkészült “kisvárosunk könyve”, mely százhatvan, fényképekkel és térképekkel színesített oldalon mutatja be városunk történetét, vezet át a rendszerváltást megelőző és követő időszakon és részletesen ismerteti az elmúlt 12 év nagyívű fejlődési időszakát. 500 példányt ingyenesen osztunk ki a martonvásári háztartásoknak. Az első ötszáz érdeklődő az Óvodamúzeumban veheti át a kiadványt a lakcímkártyája felmutatása mellett, egy aláírásért cserébe február 1-től. A könyvet láthatják címlapunkon is.

Energetikai beruházások

Külön írásban olvashatják, hogy több helyen korszerűsítjük a közvilágítást, illettve napelemes rendszereket alakítunk ki a közintézményeken. Hőszivattyút szerzünk be a BBK és a Sportközpont működtetésére. Idén készülnek a tervek az óvoda régi szárnyának energetikai korszerűsítésére, azt követően a megvalósításra is pályázni fogunk. Vizsgáljuk további energetikai beavatkozások lehetőségét a Sportcsarnok tekintetében is. Eddig is sokat tettünk, hogy korszerű, energetikailag megfelelő közintézmény-beruházásokat valósítsunk meg, napelemes rendszer működött már az elmúlt években a városházán, a sportcsarnokon, a sportközponton, kis léptékben az óvodán is.

Újabb utcabútorokra nyertünk pályázatot

LEADER kiírás keretében - főként citylight-okat és hirdetőtáblákat tartalmazó - utcabútor projektre nyertünk el támogatást. A pályázatot az MVK Nkft. nyújtotta be. Így a város több pontján tudjuk majd kihelyezni a rendezvény- és információs plakátokat.

Ajándéktárgyak az Óvodamúzeumban

Februártól az Óvodamúzeumban bárki megvásárolhatja a Martonvásár logóval és felirattal, képekkel ellátott ajándéktárgyakat. Szép emlékek, de hasznos használati tárgyak is egyben.

Horváth Bálint rovata