arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

Köszöntsük az MVK új üzemeltetési igazgatóját!

Üzletfejlesztés, városüzemeltetés, családi és nagyvilági értékek… Károly Balázs üzemeltetési igazgatóval beszélgettünk kalandos életéről, városunkkal kapcsolatos terveiről.

- Kicsit mesélj arról, honnan származol, hol nőttél fel és hogyan kerültél Martonvásárra?
- Egy Baranya megyei kis településen nőttem fel, a villányi Fekete-hegy lábánál. Felmenőim, nagyszüleim parasztemberek, tőlük tanultam kertészkedni, bort készíteni. Ezek a tevékenységek, azóta a hobbimmá váltak. Büszke vagyok, hogy egy rendkívül szorgalmas és értelmes családból származom, és a tőlük kapott alapértékeket képviselem, alkalmazom is saját életemben. Két fiam számára is igyekszem az általam tanultakat átadni.
Tanulmányaim és karrierem során kerültem Budapestre, illetve a főváros vonzáskörzetébe. A környező települések közül Martonvásárra esett a választásom, 2011 óta részben itt részben külföldön éltem munkámból kifolyólag, amely során Bulgáriában és Romániában is kereskedelmi igazgatóként dolgoztam. Bulgáriai tartózkodásom során ismertem meg jelenlegi feleségemet, akitől kisebbik fiam született. 2017-ben egy mexikói kiküldetéssel járó munkát kaptam, azonban családommal inkább úgy döntöttünk visszaköltözünk Magyarországra. Ekkor tértünk vissza Martonvásárra is, immár egy családi házba. Mindenki megtalálta a helyét, rendkívül büszke vagyok a családomra; feleségem, aki öt nyelven beszél, a Bayernél helyezkedett el, nagyobbik fiam az agrártudományok iránt érdeklődik, kisebbik fiam pedig még óvodás, a futball terén viszont már most nagy sikereket ér el. Itt kezdte a sportot Martonvásáron, azonban ősztől már a Videoton csapatában játszik. 

- Igen kalandos életutat jártál be már első hallásra is… Említetted, hogy a tanulmányaid miatt költöztél a környékre, melyik egyetemre jártál?
- A budapesti Metropolitan Egyetemen végeztem, előtte pedig a Pécsi Tudományegyetemen kriminálandragógiát és andragógiát tanultam és HR-re specializálódtam. Legmagasabb iskolai végzettségem egy üzleti egyetemi végzettség, digitális marketingre szakosodtam, hogy kicsit mélyebb ismeretekkel rendelkezzem a digitális világgal kapcsolatban az üzletfejlesztési tudásom mellett.

- A sok költözés ellenére is mondhatjuk, hogy azért már jó ideje kötődsz Martonvásárhoz.
- Így van, teljes mértékben, és szeretném kihangsúlyozni, hogy az, hogy néha huzamosabb ideig távol voltam, számomra sokkal szembetűnőbbé tette azt a dinamikus fejlődést, amin a város az utóbbi években keresztülment. Volt, hogy egy-egy hosszabb külföldi tartózkodás után hazaérve elámultam, hogy időközben milyen fejlesztések történtek. 2018-2019 során ért meg bennem a gondolat hogy én is szeretném tudásomat és tapasztalatomat hozzátenni a város fejlesztéséhez és a megteremtett értékek fenntartásához. Örülök, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy mindennek részese legyek.

- Most, hogy te lettél az üzemeltetési igazgatója Martonvásár közszolgáltatójának, milyen terveid vannak, hogy látod a jövőt a jelen gazdasági helyzetben?
- Véleményem szerint minden helyzetnek több aspektusa van. A gazdasági helyzet a nyilvánvaló nehézségek mellett, új lehetőségeket is hozhat. Úgy gondolom az átélt vírushelyzet majd a mostani gazdasági válsághelyzet során az emberek számára felértékelődtek az emberi kapcsolatok, a családi kötelékek. A már természetessé vált dolgokért is, mint például egy fűtött ház vagy egy meleg vacsora, nagyobb hálát érez mindenki. Szerintem a városvezetés jó és következetes irányt tervez, számomra a legfontosabb, hogy ami tervezés, kivitelezés alatt, vagy akár már kész állapotban van, azt megfelelően működtessük és használjuk ki. Az MVK csapatával szeretném, ha olyan minőségi munkát tudnánk nap, mint nap végezni, amely után mindenkit, aki hazamegy munka után, büszkeség, és jó érzés tölt el. Reményeim szerint komoly értékeket tudok majd hozzáadni a kisvárosunk életéhez.

Benkő Réka