arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

Képviselő-testületi hírek

Testületünk novemberben és decemberben is ülésezett. Most a legfontosabb döntéseket emeljük ki Önöknek.

Napelem beszerzési eljárás lezárása

Testületünk döntött a napelem beszerzési eljárás lezárásáról és szerződéskötésről a legkedvezőbb ajánlatot tevő Greentechnic Hungary Kft-vel, mely alapján napelemes rendszert telepítenek az Óvodamúzeum, az Egészségház és a Segítő Szolgálat épületeire 11 292 725 Ft + ÁFA vállalási áron azzal, hogy opciós tételként szerepel az Óvoda és a BBK 12 974 299 Ft + ÁFA összeggel.

Önkormányzatunk 2022. évi költségvetésének módosítása

A változó gazdasági hatások miatt szükséges volt a 2022. évi költségvetés módosítása. A bevételek és kiadások előirányzat összevont egyenlegét tekintve plusz 51.285 E Ft összeggel módosítottuk a költségvetésünket. A főösszeg ezzel 2.565.776 E Ft-ra módosult.

Ár-, díjtételek felülvizsgálata

A gazdasági helyzet indokolta az árak és díjak mértékének felülvizsgálatát. Testületünk döntött, hogy 2023. jan. 1-jétől módosulnak a múzeumi, április 1-jétől pedig a temetői díjak, de minden más díj összege változatlan marad.

A Szent László Völgye Lovas Egyesület kérelme

A Giro d’Italia „Legkreatívabb szurkolói aktivitás” díját a Szent László Huszáregyesület nyerte el. Testületünk elfogadta az Egyesület kérelmét, így az elnyert 1,5 millió Ft-ból 1 millió Ft-ot biztosítunk számukra, amelyet részben kerékpáros szervizpont felállítására használ fel az Egyesület. A felmerülő többletköltségeket az Egyesület saját forrásból fedezi.

Gyermekétkeztetési szerződés módosítása

Testületünk részben elfogadta a HPM Plus Kft. kérelmét (20 helyett 15%-os emelés), így 2023. február 1-től változnak az eladási árak. A Brunszvik Teréz Óvodában a szülők által fizetett díj 660 Ft/nap/fő-re, a Beethoven Általános Iskolában 745 Ft/nap/fő-re változik.  A növekedés felét kell csak a szülőknek megfizetni, a másik felét az önkormányzat a közös költségvetésből finanszírozza.

Gáz közbeszerzési eljárás lezárásáról szóló döntés (20 m3 alatti kapacitást lekötő intézmények) 

A 20 m3 feletti kapacitást lekötő intézményeink gázellátására a fix áras ajánlattételre az eljárást korábban lezártuk. A 20 m3 alatti kapacitást lekötő intézményekre az ajánlattételi határidő 2022. december 1. volt. Az anyagi fedezet összegét az ajánlatok alapján meg kellett emelni 26.234.702 Ft + ÁFA összegre. A legkedvezőbb ajánlatot az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. tette, velük a szerződést az idei gázévre megkötöttük.

Mihálovics Zoltán