arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

JÓBAN ROSSZBAN MARTONVÁSÁRON CIVIL ROVAT VI. - KÖZTERÜLET BURKOLÁS, AUTÓBEÁLLÓK KIALAKÍTÁSA

KÖZTERÜLET BURKOLÁS, AUTÓBEÁLLÓK KIALAKÍTÁSA

  • Az ingatlanok előtti közterületek burkolt felülettel történő ellátásának, kapubejárók kialakításának feltételeit Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Martonvásár Város Önkormányzata tulajdonában álló helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól, továbbá az útépítések, a közterületet érintő közmű- és egyéb építések, valamint az útburkolatbontások szabályozásáról szóló 16/2018 (XI.28) rendelete szabályozza.
  • A közterületek (út, járda, lépcső, parkoló, alul-felüljáró, tér, játszótér, közpark) burkolása, burkolatának megbontása, meglévő közterületi, közúti csatlakozás (kapubejáró) átépítése, áthelyezése, új csatlakozások kialakítása csak a terület tulajdonosának és a közút kezelőjének, azaz a jegyzőnek és polgármesternek az előzetes hozzájárulásával végezhető.
  • A hozzájárulást a rendelet 1. melléklete szerinti Kérelem és mellékletei benyújtásával kell az Önkormányzattól megkérni, az önkormányzati tulajdonú közterületek esetében.
  • A Magyar Közút kezelésben lévő (Budai, Fehérvári, Szent László, Brunszvik, Dózsa és Hunyadi utcák) állami tulajdonú közutak mentén fekvő ingatlanok esetén a hozzájárulást a Magyar Közúttól is szükséges megkérni/beszerezni az útkezelői eljárásrend szerint.

 

  • Martonvásár területén saroktelek kivételével ingatlanonként egy darab kapubejáró alakítható ki.

 

  • Sarok telek esetében utcafrontonként 1-1 bejáró engedélyezhető. A kapubejárók kialakítása során minden esetben biztosítani kell a bejáróval keresztezett csapadékvízelvezető árkok vízvezető képességének fenntartását minimum 300 mm belső átmérőjű betoncső áteresz beépítésével.

 

  • Az ingatlan előtti járda építésénél annak szélessége min. 1,5 m vagy a 0,75 m szélesség egészszámú többszöröse kell legyen az országos településrendezési és építési követelményekről 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet előírásainak megfelelően.

 

  • Nagyon fontos, hogy a közterületi burkolat illeszkedjen az utcában használt meglévő burkolati anyagokhoz. Alkalmazható anyagok: beton, aszfalt, térkő. Alkalmazható színek az alapanyagok természetes színei, térkövek esetében a szürke szín és egyéb világos árnyalatú földszínek.

 

  • Bővebb tájékoztatást a 06-30/523-0402 telefonszámon és/vagy a jegyzo@martonvasar.hu e-mail címen kérhet.