arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

Művészetis híreink

A tanév előkészítése és az órarendek kialakulása után szeptember elején megkezdődött a tanév a Művészeti Iskolában is.

A tánc tagozaton néhány próba volt csak a növendékek számára a nyári szünet után, szeptember 24-én egy jó hangulatú táncházzal zárták az első két hetet. Vendég tánccsoportok is érkeztek Budakesziről és Budapestről az eseményre, így ez a táncház az új kapcsolatok, ismerkedések napja is volt. Ugyanezen a napon a cselló tanszak szervezett kirándulást a pákozdi pagonyba, Bódi Árpád igazgatóhelyettes és csellótanár így emlékszik vissza a napra: „Szeptember 24-én a cselló tanszak diákjainak családjaival és tanáraival kellemes hangulatú családi napon vehettünk részt a pákozdi Pagonyban, melyet közös főzéssel, játékkal, hosszú sétákkal, beszélgetéssel töltöttünk el.”

A következő hétvége sem maradt zene nélkül a városban. Október elsején - ami egyben a zene világnapja is – a népzene tanszak adott műsort a Tökfesztiválon. Tavaly több versenyen is szép eredményeket értek el ezzel a műsorral, az idei tanévre is sok sikert kívánunk nekik! Október másodikán a Beethoven Általános Iskola idősek napi műsorában működött közre három művészeti iskolás növendékünk, ezzel színesítve a műsort. A Zene Világnapját a cselló tanszak diákjaival ünnepeltük a Malomban megrendezett projekt délutánon, amely a fantasztikus hangulatnak köszönhetően a késő estébe nyúlt. A játékok mellett a Kóristák című filmet is megnéztük. Az estét a gyerekek bújócska partival zárták, megismerve a Malom legeldugottabb zugait is. Mivel a Zene Világnapja szombatra esett, így az azt követő hétfőn, október 3-án a Beethoven Általános Iskolában a tanítási órák közti szünetekben az épület folyosóin és az aulában adtak rövid koncerteket a Művészeti Iskola növendékei és tanárai. A délelőtt során a diákok különböző műfajú, stílusú zenéket hallhattak, különböző formációkban. Főleg az alsó tagozatos gyerekek gyűltek oda minden szünetben a zenészek köré és lelkesen élték bele magukat a zenébe. Milyen kár, hogy nem része mindennapjainknak az élő zene!
Kihelyezett tagozatainkon is igyekeztünk színesebbé tenni az ottani iskolákban dolgozók és tanulók napját, így a váli és az ercsi gyerekekhez is közelebb hoztuk a klasszikus zenét.

A Művészeti Iskola következő programjai novemberben:
• Palánta koncert 2. - november 15., kedd, 18 óra – BBK Nagyterem
• Táncház – november 19., szombat, 17 óra- BBK Nagyterem

| Horváth Tamara​​​​​​​