arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

Foci és ősmartonvásáriság

- Elég lesz-e ahhoz a benned lévő tettrekészség és pozitivizmus, hogy a csapat kicsit magasabb fordulatszámra pörögjön fel a most megkezdődött idényben?

- Nehéz kérdés. Nyilvánvalóan nem elég önmagában az én lelkesedésem, mert mindenkinek pozitív hozzáállást kell produkálnia a közeljövőben a szakmai stábtól kezdve a szurkolókig, de evidens, hogy leginkább a játékosokon van a figyelem fókusza. Akkor lesz eredmény. Ezért dolgozunk. 

- Horváth László edzőnél továbbra sem fogyott el a szufla, a lelátóról nagyon lelkesnek látjuk a hozzáállását.

- Egyértelműen így van, néha talán túl is reagálja a dolgokat, de ő már csak ilyen típus. Ez viszi előre a csapatot. Horváth László kitartó és profi. Néha talán túl profi is az amatőr ligában. Maximalista. Sokan úgy gondolják, hogy néha lehetne lazább, de ez ebbe a profi szemléletbe nem fér bele, és én ezt helyes magatartásnak gondolom. 

- Ha értékeljük az előző idényt, vannak-e komoly tanulságok?

- Eredményesebbek szerettünk volna lenni, a mezőny első felében lett volna jó látni a csapatot, végül tizedikek lettünk. Sok egyforma csapat van most a ligában, nehéz küzdelem volt. Aztán hogy a középmezőny végére kerültünk a végelszámolásnál, ezen kell most javítanunk, ami nem lesz egyszerű. Mondom, én jobbra számítottam, de azért vannak szép eredményeink is a csapatainknál, hiszen nemcsak felnőtt gárdánk van, hanem sokféle más is. U-19-es csapatunk szintén tizedik lett, U-16-os csapatunk kilencedik helyezést ért el, de az U-15-ös gárda már negyedik, az öregfiúk csapat pedig harmadik helyezést ért el, amire már tényleg büszkék lehetünk. A téli futsal-bajnokságban induló U15-ös csapat pedig megnyerte a megyei bajnokságot, ami a legszebb eredményünk volt. Fábry Olivér és Balogh Benedek szakvezetőknek a lap hasábjain keresztül is gratulálunk újra. 

- Mik voltak az alapproblémák az első csapatnál? 

- Már tavaly is problémát jelentett a védelem tengelyének megtalálása, a mester is kereste a megoldásokat, hellyelközzel meg is találta. Sokan el is mentek a csapattól, szóval nem egyszerű a helyzet. Vannak olyanok is most, például Beraki András is, aki eddig kevesebbet tudott résztvenni a közös munkában, most bízunk benne, hogy ő is, aki Budapestről jár hozzánk, alapember lehet újra. Az anyagi oldal sem egyszerű, mert ha komolyabb lenne a pénzügyi keretünk, akkor lennének biztosabb játékosaink is, ez logikus. Sokszor az útiköltség megtérítése is gondot okoz, vagy van, aki a munkája, polgári foglalkozása miatt nem tud úgy részt venni a munkában, ahogy szeretne és ahogy persze szakmailag elvárható volna. 

- Vannak-e új igazolások? Mit kell tudnunk az új idénynek nekivágó csapat összetételéről? 

- Idén hárman is elmentek a védelemből. Sebestyén István kapusunk is eltávozott, Diósdra igazolt. Szintén a Diósdot erősíti a jövőben Waller Edvárd, aki fontos szereplője volt a védekezésünknek. Lakakisz Nikolasz Sárosdra ment, ezt is nagy vérveszteségként könyvelhetjük el. Három meghatározó játékost vesztettünk tehát. Ami az újakat illeti, Sóskútról érkeztek négyen, Molnár Ákos, Szántó Ferenc, Varga György és Mikei Marcell, illetve a Pénzügyőrtől érkezett a hálóőr Farkas Csaba és Diósdról Posztobányi Martin, aki szintén kapus. Budaörsről is erősítettünk két fiatal játékossal, Dutkai Dániellel és Keresztesi Krisztiánnal. Szóval első ránézésre tudtuk pótolni a hiányzókat, szóval bizakodó vagyok. 

- A Gárdony elleni meccsünkön figyelhettük meg, hogy talán erőben, atlétikusságban nem állunk rosszabbul ellenfeleinknél, talán fejben-csapategységben kellene fejlődnünk.

- Hasonlóképpen látom. Erőben nem lesz probléma, az edzéseink pörgősek, a rutin ugyan még hiányzik, de ezen az összeszokás nagyon sokat segíthet, főleg hogy fiatal csapatunk van. A motiváltság megvan, de tudjuk, hogy ez nem egyszerű művelet, munka és még több munka kell hozzá. 

- Mik a közeljövő céljai?

- Ha megyei első osztályban egy erős középcsapatnak számítanánk, akkor azzal már elégedettek lennénk. Persze, rákérdezhetnél, hogy akkor hol van az a bizonyos továbblépési motiváció? Nézd, én is örülnék neki, ha mi lennénk az első három helyezett egyike, de látni kell a realitásokat is, az anyagi hátteret és játékosállományt. Innen indulunk, keményen dolgozunk, aztán meglátjuk, hogy ebből mi sül ki. 

- Mi az, ami a mindig lelkes klubelnököt hajtja? 

- Az enyém egy úgynevezett "társadalmi funkció", szóval csak a szívem visz előre. Ez motivál, noha sokszor fárasztó, s azt sem mondanám, hogy nem fordul meg a fejemben, hogy kell-e ez nekem, de az ősmartonvásáriság tudata mindig átsegít a napi akadályokon.