arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

A Táncművészeti Egyetemre is felkészít a Nagy-Kuthy Dance Stúdió

Nem csak a tánciskola, de Fejér megye életében is kiemelt esemény, hogy a Magyar Táncművészeti Egyetem képviselteti magát előkészítő balettstúdiójával, melynek központja a Nagy-Kuthy Dance Stúdió székesfehérvári iskolája lett.

Az együttműködésről Nagy-Kuthy Zoltán és Kuthy Mercédesz, a stúdió vezetői számoltak be, az egyetem részéről pedig Szitt Melinda mesteroktató és Macher Szilárd rektorhelyettes. "Nagy megtiszteltetéssel, de óriási felelősséggel jár, hogy minket választott az egyetem" - mondta Nagy-Kuthy Zoltán. Küldetésnek tekintik, hogy a gyerekekkel megszerettessék ezt a művészeti ágat és ne szakmaként tekintsenek rá.

Fontos, hogy a táncképzés alapjait már kisgyermekkorban elsajátítsák, ezért is döntöttek az egyetemek a tehetségek korai fejlesztése mellett. Erre a feladatra már létrehoztak balettstúdiót Szegeden, Oroszlányban majd Egerben és most ehhez az előkészítő iskolacsoporthoz csatlakozott a fehérvári és a martonvásári Nagy-Kuthy táncstúdió. Itt az egyetem módszereivel tovább képezik az előkészítő iskolába kerülő fiatalokat, de ettől függetlenül továbbra is foglalkoznak olyan gyerekekkel, akik a balettet nem hivatásukként választják, hanem egyszerűen csak szeretnek táncolni.