arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Termelői piac június 5-től minden szerdán és szombaton

A világ vándorainak közkeletű útravalója: „Ha látni akarod egy város igazi arcát, három helyre érdemes elmenned: a piacra, a kocsmába és a temetőbe.” Ezek megmutatják, hogyan bánnak arrafelé a múlttal, mi foglalkoztatja az embereket, és mi jellemzi mindennapjaikat.

Martonvásár a második évezred 20-as éveiben egyfelől a járvány miatt bezárkózni kényszerült, másfelől azonban fel nem adott lendülettel készült a nyitásra. Tanúsítja ezt az utóbbi időkben megújult városközpont, az elkészült Brunszvik-Dreher-sétány, az utcáról utcára épülő úthálózat, a föld alá került légkábelek. A korlátok közé szorított kulturális és közösségi élet, ahol és ahogy lehetett, feszegette a határokat. 

A fejlesztésnek és a nyitásnak egy új fejezete kezdődik június 5-én: megszépült, komfortosított piacterünk benépesül! Martonvásár újjáéledő termelői piaca 7 órától 13 óráig minden szombaton szeretettel vár árust és vevőt, helyi lakost és hozzánk látogatót egyaránt. 

Volt piacunk és lesz piacunk. Bízunk és bízzunk benne, hogy fokozatosan visszakapjuk hajdani értékeinket, jó szokásainkat, és hogy a nehezebb idők tanulságait szem előtt tartva újakat hozunk létre. Lépésről lépésre haladva, pultról pultra növekedve, választékban egyre bővülve, az igényeket szem előtt tartva, a kívánságokat kielégítve, meglepetésekkel készülve. Hogy érdemes legyen szombatonként kosarat, pénztárcát ragadni, gyereket, unokát vásárfiával oda édesgetni, közeli s távoli ismerőssel találkát oda megbeszélni. Hogy a martoni piac olyan legyen, mint mi magunk. 

Javaslataikat, észrevételeiket várjuk! 

MartonKult - Faragó Tímea

 piac@martonvasar.hu ; + 36 30 781 74 92