arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Eboltás tájékoztató

Tisztelt Ebtulajdonos!

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008 (XII.20.) FVM rendelet 4. § (1) bekezdése értelmében az állattartó köteles minden

  • 3 hónapos kort betöltött ebet 30 napon belül,
  • az első oltást követően 6 hónapon belül,
  • majd ezt követően évenként

veszettség ellen beoltatni saját költségén az általa választott valamely szolgáltató állatorvossal. A kutyák veszettség elleni védőoltását csak érvényes kamarai működési engedéllyel rendelkező állatorvos végezheti. Az oltást végző állatorvos köteles az oltás beadását a helyszínen az állat oltási könyvében és/vagy az egységes európai állatútlevelében a saját kezű aláírásával és a kamarai bélyegzőjének lenyomatával igazolni.

Az immunizálás elvégezhető engedélyezett állategészségügyi szolgáltató létesítményben (állatorvosi rendelő), illetőleg, esetleges külön díjazásért, az állattartó kérésére az állat tartási helyén is.

Veszettség ellen csak elektronikus transzponderrel (bőr alá ültetett mikrochip) megjelölt eb oltható. 2013. január 1-től kötelező minden 4 hónaposnál idősebb ebnek egyedi azonosítóval (mikrochip) rendelkeznie a 41/2010. Korm. rendelet értelmében. Az állatorvos a mikrochip meglétét bármikor ellenőrizheti, illetve köteles is ellenőrizni.

Az állattartó köteles az oltási könyvet megőrizni, elvesztését be kell jelentenie az állatorvosnál. Az oltási könyvet az immunizálás megtörténtét ellenőrző állat-egészségügyi hatóság felszólítására be kell mutatni, illetve tulajdon átruházás esetén az új tulajdonosnak át kell adni. Továbbá az állattartónak biztosítania kell, hogy az oltási könyvet a közterületen az ebre felügyelő személy magánál tartsa az oltás érvényességének bizonyítása céljából.

Az ebek veszettség elleni védőoltásának hatósági felügyeletét a járási hivatal, a védőoltás beadása szakmai és etikai feltételeit a Magyar Állatorvosi Kamara határozza meg. Az eb veszettség elleni védőoltásának elmulasztása esetén az állat tulajdonosa pénzbírsággal sújtható.

Kérjük, ellenőrizze kutyája oltási könyvét, mikor volt utoljára beoltva, és ha szükséges, vigye el oltásra!

 

Martonvásár, 2021. április 6.                                                

Dr. Szabó-Schmidt Katalin

jegyző