arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Polgármesteri közlemény a Covid-19 megbetegedés elleni védőoltással kapcsolatosan

A napokban Martonvásár Város háziorvosai, a Covid-19 megbetegedés elleni védőoltással kapcsolatosan közzétettek egy figyelemfelhívást, tájékoztatást. Az írásban foglaltakhoz csatlakozva, kérem, éljenek a vakcina beadásának lehetőségével.

A megbetegedés valamennyiünk életét jelentős mértékben megnehezítette az elmúlt év során, mind a személyes ügyeink, mind a munka világában. Annak érdekében, hogy a vírus terjedését megelőző időszakhoz hasonló, azt az életminőséget közelítő mindennapokat újra megélhessük most a legjobb, amit tehetünk, hogy a rendelkezésre álló valamennyi védekezési lehetőséget igénybe vesszük. A vakcina minél szélesebb körű alkalmazása, a társadalom nagyfokú beoltottsága esetén van esélyünk visszatérni a normális kerékvágásba. Kérem Önöket, hogy a vakcina beadásának kérdésében hiteles orvosi, egészségügyi információkra támaszkodva hozzák meg döntésüket, és az oltási protokoll által lehetővé tett sorrend szerinti időpontokban mindannyiunk érdekében, a saját személyes adottságaik figyelembe vétele mellett, éljenek a vakcina beadásának lehetőségével.

Bízom benne, hogy e védekezési szakaszban meghozott egyéni felelős döntésekkel az idei év második felében már élhetjük az egykor megszokott életünkhöz hasonló hétköznapjainkat, önkormányzati területen szervezhetjük közösségformáló rendezvényeinket, valamennyi szolgáltatásunkat folyamatosan, korlátozások nélkül nyújthatjuk a lakosság részére, és újra találkozásokat, többszereplős egyeztetéseket, közmeghallgatást szervezhetünk városunk életének ügyeiről.

Kérem Önöket, hogy a helyi lakosság tagjainak, a Martonvásáron dolgozók, itt tevékenykedők egészsége, valamint közös erőfeszítéseink jövőbeli sikeressége érdekében éljenek az oltás beadásának lehetőségével. Erre irányuló szándékuk jelzéséhez folyamatosan tájékozódjanak a vakcinainfo.gov.hu, a koronavirus.gov.hu felületeken, a hivatalos kormányzati megkeresésekben.

Jó egészséget kívánok valamennyiüknek!

                                   Dr. Szabó Tibor, polgármester