arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

HIRDETMÉNY KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL

Tájékoztatom Önöket, hogy Martonvásár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. december 18. napján döntött arról, hogy a város közigazgatási területén közterületi térfigyelő rendszert működtet.

A kamerarendszer kiépítésének és működtetésének célja a jogellenes magatartások megelőzése, illetve ezen magatartások kiszűrése, visszaszorítása, a közbiztonság növelése, a közterületi rend biztosítása, a lakosság biztonságérzetének növelése.

A közterületi térfigyelő rendszer által készített felvételek kezelését a Martonvásári Polgármesteri Hivatal alkalmazásában álló közterület-felügyelő végzi. A közterület-felügyelő a térfigyelő rendszer adatainak kezelésére, az azzal készített álló- és mozgókép felvételek rögzítésére, törlésére, felhasználására, továbbítására, valamint a fentiekben nem említett bármely adat kezelésére, kizárólag a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvényben, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információ szabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben foglaltak szerint jogosult.

A felvételek kizárólag rendőrségi, illetve hivatalból indult eljárások során használhatóak fel, polgári és egyéb célokra az nem adható ki! A felvételek rögzítése külön kameraszobában történik, ahová csak engedéllyel rendelkezők léphetnek be.

A kamerák mindenkori telepítésének helyszíne és az általuk mindenkori megfigyelt területek listája megtalálható Martonvásár Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közterületi térfigyelő rendszerről szóló 28/2019 (XII.18.) önkormányzati rendeletének 1. függelékében.

Fenti önkormányzati rendelet megtalálható Martonvásár város honlapján az Önkormányzati Rendeletek menüpont alatt, illetve a Nemzeti Jogszabálytár (www.njt.hu) honlapon.

 

 

 

                                                                                  Dr. Szabó-Schmidt Katalin

                                                                                                  jegyző