40 éves a Százszorszép Táncegyüttes - Jubileumi Gálaműsor

2019. május 4. 15:00 - 21:00

Facebook esemény: ITT

A martonvásári Százszorszép Táncegyüttes 1979-ben alakult, idén ünnepli 40. jubileumát. A táncegyüttes nem jöhetett volna létre megfelelő háttér nélkül. A város ének-zenei általános iskolája volt az egyik első az országban, ahol intézményes keretek között tartottak néptáncórát. Az első évfolyam fél évszázada indult Salamon Ferencné, Erzsi néni vezetésével, s a létszám minden évben bővült a következő évfolyamokkal. Tehát ünnepeljük a martonvásári néptánc oktatás 50. évfordulóját is egyben.

1980-86. között Gazdag Béla, az Alba Regia Székesfehérvári együttes vezető táncosa irányította a táncos szakmai munkát. Az ő vezetésével Arany II. minősülésig jutott a csapat.

Az együttes életében óriási minőségi ugrás történt, amikor Németh Ildikó és Szabó Szilárd 1986-ban átvették a szakmai irányítást. Vezetésükkel, több alkalommal nyerte el a „Kiválóan Minősült Együttes” címet Táncegyüttesünk, s munkásságuk alatt értük el az "Örökös Kiválóan Minősült Együttes" címet is.

Napjainkban Kiss Gergely Dávid és Endrődi Anna Sarolta egyengetik a Százszorszép Táncegyüttes útját, és gondozásuk nyomán nyílik ki az utánpótlás csapat is Drozdovszky Dóra bevonásával.
Az együttes közösségét a kistérségből származó fiatalok alkotják. A közösen eltöltött idő segíti művelődésük, személyiségük fejlesztését, szociális kapcsolataik megerősítését, táncos-zenés tehetségük kibontakozását, a hagyományos és általános kultúra ismeretét.

A Százszorszép Táncegyüttes rendszeresen szervez táncházakat, részt vesz Martonvásár és a kistérség kulturális programjaiban, valamint aktív kapcsolatot ápol az erdélyi Mezőkölpénnyel, ahol az elmúlt években két alkalommal szervezett tánctábort.

Megszámlálhatatlan külföldi és belföldi megmérettetések, fesztiválok gazdagították az elmúlt negyven évet, Kanadától egészen Egyiptomig, mely emlékek teszik még szebbé ezt a szép, de minőségi munkával teli időszakot sokunk életében.

Az előttünk álló gálaműsor színpadra állításával szintén a közösségünk összekovácsolása, a közösen megszerzett élmények megerősítése a cél, hiszen összesen 6 generáció, több, mint 200 táncosa áll színpadra ezen a napon, hogy bemutassa a közönségünknek az igazi élő magyar kultúra jelenlétét, a közösség összetartó erejét és fontosságát így 40 év távlatából.

A rendhagyó színpadi műsor hossza körülbelül 120 perc, egy szünettel.

Zenél a Marton Zenekar (majdnem eredeti formációban) és a Tűz Lángja zenekar.

Jegyek korlátozott számban, április 10-től kaphatóak a Brunszvik-Beethoven Közösségi Ház és Könyvtár földszinti irodájában kedd-szerda-csütörtöki napokon, a készlet erejéig.
További jegyinformáció: Németh Zsuzsánál keddtől csütörtökig 9 és 16 óra között Telefon.: 06 30 390 9307
E-mail.: martoninyar2@gmail.com

A műsorhoz jó szórakozást kívánunk! A táncházban mindenkit szeretettel várunk!

Városnaptár

Ápr

25

csütörtök

Agroverzum
9:00 - 16:00

Ápr

26

péntek

Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ udvara
7:00 - 12:00

Ápr

26

péntek

Könyvtár
18:00 - 19:00

Ápr

27

szombat

Máj

3

péntek

Emlékezés tere 4. (Coop áruház mögötti parkoló)
13:00 - 16:00

Máj

4

szombat

Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ udvara
7:00 - 13:00

Máj

4

szombat

Emlékezés tere 4. (Coop áruház mögötti parkoló)
9:00 - 16:00

Máj

9

csütörtök

Máj

11

szombat

Orgona u. 18/A
8:00 - 12:00

Máj

17

péntek

Máj

23

csütörtök

Máj

25

szombat

Jún

6

csütörtök

Jún

8

szombat

Jún

14

péntek

Jún

20

csütörtök

Jún

22

szombat