arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Megnyílik az új átkötőút, megváltozott a Beethoven Általános Iskola megközelíthetősége

2019. január 8-tól megnyílik a tornaterem és a sportcsarnok mögötti egyirányú átkötő út (behajtás a Deák Ferenc utca felől), így keddtől az új iskolai parkolóhelyeket is igénybe lehet venni a területen.


2018. decemberi felvétel (Fotó: Csoma Tamás)

Ezzel párhuzamosan a gyermekek biztonsága és a zavartalan oktatás érdekében 2019. január 7-től új beléptetési rend lépett életbe a Beethoven Általános Iskolában, az intézményt kizárólag a Tóth Iván Sportcsarnok bejáratain keresztül lehet majd megközelíteni. A szülők és hozzátartozók mostantól csak a sportcsarnok auláig kísérhetik a gyermekeket, az iskolaépületbe csak a tanulók és az ott dolgozók léphetnek be. A délutáni épületelhagyás is a Sportcsarnok bejáratán keresztül történik, a szülők itt várhatják meg a gyermekeiket.

Hétköznapokon 8:30 és 17:00 között az iskolaudvar bejárata is zárva lesz iskolaidőben, ezen időszakon kívül az áthaladó gyalogosok és a sportpálya használói sötétedésig használhatják a területet. Az udvar éjszakára zárásra kerül.                           

A Martonvásári Alapfokú Művészeti Iskola jobb megközelíthetősége érdekében ismét megnyitásra kerül a lépcsős átjáró.           

Az optimális hosszú távú megoldás érdekében megvizsgálásra kerül egy elkülönített, csak gyalogos és kerékpáros közlekedésre alkalmas járda kialakítása a Deák Ferenc utca és a Szent László út között, az óvoda és az iskola kerítései mentén, hogy a már évek óta megszokott átközlekedés és az iskolaudvar védettsége egyszerre megvalósulhasson.