arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

284 tonna tartós élelmiszert gyűlt össze az Élelmiszerbank Karácsonyi Adománygyűjtésén

A martonvásári Szent László Völgye Segítő Szolgálattal is együttműködő Magyar Élelmiszerbank Egyesület az országszerte zajló hétvégi akciója során (többek között Martonvásáron is)  összesen mintegy 284 tonna tartós élelmiszer gyűjtött össze. Az adományokból közel 57.000 ezer élelmiszercsomag készül, amelyeket a gyűjtésben részt vevő több ezer önkéntes juttat el a gyűjtés környékén élő nélkülözőkhöz.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2018-as karácsonyi élelmiszer gyűjtése során idén ismét három napon át: november 23-án, 24-én és 25-én több mint 200 budapesti és vidéki élelmiszer áruházban a vásárlók összesen 284 tonna tartós élelmiszert ajánlottak fel a rászorulók számára, amely 17 százalékkal meghaladja a tavalyi mennyiséget.

Az ALDI és a TESCO áruházlánc az adományt kiegészíti az összegyűjtött élelmiszerek értékének 20 százalékával pénzadomány formájában, hogy ezzel is segítse az Élelmiszerbank működését, a nélkülözők ellátását.

Az ALDI, az AUCHAN, a METRO és a TESCO áruházakban az Élelmiszerbank 5350 önkéntese segítette az adományok összegyűjtését. A jótékonysági akcióban részt vettek a Centrál Színház művészei is.

Idén közel 57 ezer csomagot állítanak össze az Élelmiszerbank önkéntesei az élelmiszerüzletekben átadott adományokból. A lakosság adományait az önkéntesek a gyűjtés környékén élő nélkülözőkhöz juttatják el még Karácsony előtt.

„Az idén 57.000 nélkülöző számára tudjuk szebbé tenni a karácsonyt. Minden adományozónak köszönjük, hogy gondolt nehéz sorsú embertársaira, és köszönjük önkénteseinknek, partnereinknek és a Centrál Színház művészeinek, hogy idén is segítették akciónkat!” – értékelte a gyűjtés eredményeit Cseh Balázs, az Élelmiszerbank Egyesület elnöke.