/ nyomtatás

BEMUTATKOZÁS, SZERVEZET

 

Az intézmény Brunszvik-Beethoven Központ néven 2011. szeptember elsején jött létre a Városi és Iskolai Könyvtár, valamint a Klubház összevonása után jogutód intézményként, azzal a céllal, hogy a város kultúrájának szervezését és működtetését egyben tartsa. Az intézmény neve 2015. január 1-től Brunszvik-Beethoven Kulturális Központra változott.

Négy szervezeti egységből áll: könyvtár, Óvodamúzeum, turisztika és rendezvényszervezés, A Martonvásári Fúvószenei Egyesület, valamint a Százszorszép Táncegyüttes.

 

 

Tevékenységi kör

 

Könyvtár: olvasószolgálat működtetése, könyvtári és irodai szolgáltatások.

 

Óvodamúzeum: tárlatvezetés, szakkönyvtár-látogatás, szakdolgozati tanácsadás.

 

Százszorszép Táncegyüttes: ifjúsági és felnőtt autentikus néptáncoktatás, közösségszervezés, fellépések szervezése, szereplések vállalása.

 

Turisztika és rendezvényszervezés: önkormányzati és városi rendezvények szervezése, a Martonvásáron működő civil szervezetek nyilvántartása (Civil Információs Pont), kisközösségek felkarolása és segítése, Martonvásár és a BBK Központ kommunikációs feladatainak ellátása, a Forum Martini újság szerkesztése és kiadása. A www.martonvasar.hu honlap szerkesztése. Nemzetközi, testvérvárosi, járási, megyei kapcsolatok erősítése, rétegrendezvények szervezése. Szoros együttműködés a városban működő oktatási intézményekkel.

 

Nyertes pályázatoknak köszönhetően 2014 szeptemberében átadásra került az új BBK Központ: színpaddal, kiszolgáló helyiségekkel, irodákkal, közösségi terekkel, új Óvodamúzeummal és gyönyörű főtérrel.

 

Költségvetés

 

Az intézmény költségvetése az önkormányzati hozzájárulásból, a tervezett bevételekből és a pályázati bevételekből áll össze.

 

Kiemelkedő eseményeink

 

 - Éves szinten 6 önkormányzati rendezvény (március 15, Hősök napja - május 31, Nemzeti Összetartozás napja - június 4, augusztus 20, október 6. és október 23.)

 - Martonvásári Napok, azon belül pedig a Magyar Népdal Napja,
 - Nemzetközi Fúvóstalálkozó,
 - A Százszorszép Táncegyüttes 35 éves jubileumi műsora.

A www.facebook.com/bbkozpont oldalon rendezvényekkel kapcsolatos információkat, képeket találhatnak.