arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Anna-napi zenélés a Tordasi Szivárvány együttessel

2020. július 26. 16:00 - 18:00

A Tordasi Szivárvány Együttes a Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézményben működik, ahol 21 éve alakult Provoda József és Vass Árpád vezetésével. Értelmi és halmozottan sérült fiatalokból, valamint felkészítőikből áll a csapat. Az együttes integrált formában működik és a zenélést színkottás módszer segítségével tanulták meg.
Sok karitatív műsorban, gálán vesznek részt, mellyel a fogyatékkal élő emberek kulturális és művészi képességeit igyekszik bemutatni és népszerűsíteni. Az együttes az országban elsőként kapta meg a lehetőséget, hogy munka rehabilitációs foglalkoztatásként tevékenykedhessen.

21 év alatt számos külföldi és belföldi fesztiválon és fellépésen vannak túl. Itthon utcafesztiválok állandó résztvevői. Az erdélyi turnéjuk kiemelkedő eseménye volt a Szent György Napok, ahol a nagy színpadon adhattak koncertet. Remélik, hogy idén is lesz lehetőségük kint zenélni.
Műsorukban elsősorban magyar előadók és együttesek dalait játsszák (Illés, Fonográf, Republic, Hungária, stb.) . A zenekar a műsorából több CD-t is készített és örömükre szolgál, hogy számos videó készült az együttesről, melyeket a Youtube csatornán láthatóvá tettek.
Zenélésükkel esélyt szeretnének adni a fogyatékkal élő előadóknak és kaput nyitni a társadalomban a fogyatékos emberek művészetének elfogadására.