arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Közmegllgatást tartottunk Martonvásáron I 2020

Az előző évekhez hasonlóan az aktuális költségvetési koncepció részletes bemutatásával egybekötött képviselő-testületi ülés keretében rendezte meg éves közmeghallgatását Martonvásár Város Önkormányzata.

Az eseményt második alkalommal élő facebook adásban is végigkövethették az érdeklődők. A közel 3 órás közmeghallgatásról készült közvetítést utólag ITT tudják megtekinteni vagy meghallgatni:

 

A közmeghallgatás három részből tevődött össze.

Először Szabó Tibor polgármester bemutatta Martonvásár Város Önkormányzatának 2020. évre tervezett pénzügyi mozgásterét, összevetette a polgárok által közvetlenül igénybe vett szolgáltatások bevételi és kiadási oldalait, illetve a városigazgatás feladatainak pénzügyi fedezetét is részletezte. Kitért a kommunális adó mértékére is, amelyről kiemelte, hogy ugyan nagyon fontos szuverén bevételi forrást jelent, de a város működési költségeinek csupán 5%-át biztosítja (54,8 millió forint / 960 millió forint). Martonvásár 2020. évi költségvetési koncepcióját a képviselő-testület később egyhangúlag elfogadta. (Az ülésen kivetített teljes diasort ITT tudják megtekinteni.)

Horváth Bálint alpolgármester betegsége folytán nem tudott jelen lenni a közmeghallgatáson, így az aktuális és tervezett városfejlesztésekről is a polgármester tartott előadást. Szabó Tibor összefoglalta a 2019-es év fejlesztéseit, majd röviden részletezte a következő évek terveit is. 

 

Beszámolójában többek között kitért a 2020-ban garantáltan megvalósuló martonvásári útfelújításokra, a Dózsa György út környezetrendezésére és a Térségi Szolgáltatóház hamarosan induló építkezésére is. A felmerülő közlekedési nehézségekért és a lakók nyugalmának esetleges megzavarásáért már előre a belátó jó szándék megértését kérte.

 

A 2020 során biztosan felújítandó martonvásári utak

Elbírálás alatt/függőben lévő martonvásári projektek (Forrás:Diasor)

A közmeghallgatás harmadik szekciójában a lakossági kérdések következtek, melyekre a városvezetés mellet a Rendőrség és a Fejérvíz zrt. helyi képviselői reagáltak. A 2020. évi közmeghallgatásról sokkal részletesebben a februári Forum Martiniban fogunk beszámolni Önöknek.