arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Elkészült az Egészségház új épületszárnya

2019. szeptember 14-én szombat délelőtt hivatalosan is átadták a martonvásáriak számára a Dr. Grimm Lóránt Egészségház új épületszárnyát, ahová várhatóan 2019. végén beköltözhet a védőnői rendelés, a fogorvosi rendelés és a gyermekorvosi rendelés is.

Az átadóünnepségen többek között jelen volt Dr. Csiki Zoltán, egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár, Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Szabó Tibor, Martonvásár polgármestere, illetve a Grimm család tagjai is.

 

A megjelent vendégeket, az érdeklődőket és a sajtó képviselőit Horváth Bálint alpolgármester egy frappáns, Martonvásárról szóló népi költeménnyel (slam poetry-vel) köszöntötte a a martonvásári érdeklődőket  A kedves kis vers ITT olvasható.

Az alpolgármester külön kiemelte a projekt megvalósulásában kulcsszerepet játszó szereplők közreműködését. Köszönetét fejezte ki Békés Ádám tervezőnek és a Value4Real Kft-nek, Kollman Örs közbeszerzőnknek, Halenár Istvánnak és az SHS Építő Kft-nek, Koroknai Attila műszaki ellenőrnek és munkatársainak, az Albensis Nonprofit Kft. munkatársainak, valamint közvetlen városházi kollégáinak.


 

Dr. Szabó Tibor polgármester megköszönte Tessely képviselő úr, Molnár Krisztián, valamint Fejér Megye Közgyűlésének támogatását, hiszen a projekt – legalább is fele részben – a Terület- és településfejlesztési Program forrásából valósult meg.

Martonvásári kötődésű országgyűlési képviselőnk, Tessely Zoltán nem tudott jelen lenni, de szívhez szóló szavait levélben tolmácsolta. Grimm doktorról, azaz Loli bácsiról írt kedves szavait ITT olvashatják el.

Az átadóünnepséget követően az érdeklődők körbemehettek a vadonat új épületben.

A projekt az európai és magyar adófizetők befizetései által jött létre, amelynek további műszaki tartalmairól ITT olvashatnak bővebben.