arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

A Boglárka utcában csatlakoztak elsőként az új szennyvízhálózatra

Augusztus 27-e óta elkezdődhettek a csatorna-rákötések a Szent László lakóparkban és Martonvásár-Erdőhát településrészén, aminek eredményeképpen szeptember 5-én  hivatalosan is megtörtént az első ház csatlakoztatása a Boglárka utcában.

Miután a Fejérvíz Zrt. szakemberei megfelelőnek találták a többlakásos ház csatorna-bekötését, a lakók betemethették a munkagödröt, és elsőként vehették használatba az újonnan kialakított szennyvíz-hálózatot.

A Fejérvíz Zrt. a bekötések átvételét 2019.03.31-ig ingyenesen végzi el.

A bekötés átvételekor a vízórát a Fejérvíz Zrt. kollégái leolvassák, ezek után a fogyasztó már csatornadíjasként lesz nyilvántartva, tehát a következő számlában már a csatornadíj is számlázásra kerül.

A frissen rákötők szennyvizét innentől kezdve a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program projektje (KEHOP-2.2.1-15-2015-00021) keretében kibővített és korszerűsített ráckeresztúri szennyvíztisztító telep fogja kezelni. A szennyvíztisztítóban történt augusztusi bejáráson a telep munkatársai elmondták, hogy olyan hatékonyan működik a tisztítási folyamat, hogy az üzemből távozó víz szervesanyag-, nitrogén- és foszfortartalma még a folyóvizeinknél is kisebb koncentrációjú, így lényegében tökéletesen tiszta víz kerül visszaeresztésre a Szent László-patakba.

A múlt hét folyamán Képviselő-testületi döntés született a Szent László lakóparki utcák teljes szélességű aszfaltozásához szükséges önkormányzati extra források biztosításáról, ezáltal több mint fél kilométer hosszúságú martonvásári útburkolat fog teljes egészében megújulni októberig. Az aszfaltozási munkálatok előtti napokban a kivitelező cég tájékoztatni fogja a lakókat az aktuális lezárásokkal kapcsolatban.

 

Ha az önök lakása is érintett a jelenlegi csatornabővítési projektben, és még nem járt utána a rákötés folyamatánakakkor azok menetéről ITT tájékozódhat.

A csatlakozáshoz szükséges dokumentumokat ITT tudja letölteni.