arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Aktív helyi szépkorúak, figyelem!

Szokoli Erzsébet felhívása:

"Sokat olvashatunk a népesség öregedéséről, a várható problémákról és kevesebbet az idősek aktivitásáról. Több éve foglalkozom szenior önkéntesség szervezésével – Szépkorúakért a Hegyvidéken Program, Levendula 60+ Program – melynek tapasztalatait felhasználva Martonvásáron is szeretném a szervezett szenior önkéntességet megismertetni, elfogadtatni, támogattatni. ​​​​​Tudom, sokan sokféle önkéntes tevékenységet végeznek szervezés nélkül is Martonvásáron. Mégis azt gondolom jó volna lehetőséget biztosítani a szabad idejét „jó ügyre” felajánló, nyugdíjas éveit aktívan élő lakosoknak. 


Kép forrása: pointsoflight.org​​​​​​​

A most szervezendő önkéntes programmal célom, hogy kortól, nemtől, felekezeti hovatartozástól függetlenül úgy gondoljon a közösség az idősekre, mint olyan személyekre, akik hozzáadott értéket képviselnek a település életében - egy-egy intézmény, szervezet szolgáltatásai mellett -, legyen az mese az óvodában, gyerekek korrepetálása, kismamák segítése, otthonukban élő, magányos idősekkel beszélgetés, bevásárlás vagy egyszerűbb háztartási és házkörüli munkák végzése. 


Kép forrása: http://meseutja.hu

Ezen feladatok közül - előzetesen egyeztetve az önkormányzati óvoda vezetőjével -, a „Nagyi mesél” programot indítanánk el, melynek keretében két-két felkészült szenior önkéntes látogatna el az óvoda egy-egy csoportjába és mesélne a gyerekeknek az óvónőkkel előzetesen megbeszéltek szerint. 


Ehhez a programhoz várom aktív nyugdíjasok jelentkezését a 06-20-3235075 telefonon vagy az erzsiszokoli@gmail.com email címen 2018. július 31-ig. "