arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Megváltozott közlekedési rend Martonvásár belvárosában

Kedves Martonvásáriak!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az új iskolaszárny építése miatt a következő közlekedési változásokra lehet számítani 2017. szeptember 18-tól.

Az új iskolaépület építési területének környezetében foganatosított óvintézkedések miatt a nagy iskola Polgármesteri Hivatal felőli bejárata lezárásra kerül, így az intézmény csak a főbejáraton keresztül lesz megközelíthető. A Járási Hivatal épületében működő osztályokat a lapostetős épületrészen keresztül érhetik el.

2017. szeptember 18-tól a Polgármesteri Hivatal és a Mentőszolgálat épülete mellett nyíló Deák Ferenc utcában behajtási tilalom lép életbe. A kihelyezésre kerülő félpályás fix útakadály mellett ezentúl csak a Mentőszolgálat, az ott élő lakosok és a különleges engedéllyel rendelkező autósok hajthatnak be az utcába. A gyalogosok számára továbbra is biztosítjuk a Malomudvar és az iskolaudvar közötti átjárást.

Megkérjük továbbá azokat a szülőket, akik gyermekeiket autóval szállítják, hogy lehetőségükhöz mérten mellőzzék a gépkocsi-használatot a torlódások elkerülése érdekében. Célszerűnek tartjuk hangsúlyozni, hogy gyalogszerrel vagy kerékpárral küldjék iskolába a felsőbb osztályos gyermekeket. Ennek elősegítése érdekében az önkormányzat polgárőri és közterület-felügyelői részvétellel fogja biztosítani a Rákóczi utcai gyalogátkelőt, illetve további kerékpártárolók kerülnek kihelyezésre a nagy iskola elé.

Amennyiben nincs lehetőségük gyermeküket gépkocsi nélkül célba juttatni, kérjük a térképen megjelölt várakozási helyeket vegyék igénybe. Az autósok számára gördülékenyebb iskolai elérés érdekében jövő nyárig megváltoztatjuk a Deák Ferenc utca, a Széchenyi utca és a „Martoni-vízfolyás melletti tehermentesítő út” (Kossuth tér szélén) kötelező haladási irányát, egyirányúsítjuk azokat.

 

Köszönettel:

Martonvásár Város Önkormányzata